Michael van Gerwen wint vierde ronde van Premier League

24 februari 2023 om 06:36 • Aangepast 7 maart 2023 om 02:03
nl
Darter Michael van Gerwen heeft donderdag de finale van de Premier League-wedstrijden in Dublin gewonnen van Gerwyn Price. De inwoner van Vlijmen won in Ierland met 6-5. Het was zijn eerste 'weekzege' in het toernooi van dit seizoen.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dat ging niet vanzelf. Van Gerwen leek kansloos bij een 5-2 achterstand in legs, maar overleefde enkele matchdarts en dwong met 5-5 alsnog de beslissende leg af. Daarin bleef hij na enkele missers aan beide kanten rustig en trok de partij naar zich toe.

'Niet goed gooien en toch winnen'
"Niet goed gooien en toch winnen. Dat is leuk, het voelt goed", reageerde Van Gerwen bij Viaplay. "Maar ik weet dat het beter kan. Het was hard werken. Ik won, maar vraag niet hoe, maar ik moet er gewoon blij mee zijn. Het geeft in elk geval veel voldoening dat ik in het klassement bovenaan sta. Al is de weg nog lang."

Van Gerwen was de avond begonnen met een overwinning op Chris Dobey, 6-3. Vervolgens won hij in de halve finale met dezelfde cijfers van Jonny Clayton. De darter uit Vlijmen bereikte op de eerste avond, enkele weken geleden in Belfast, ook de finale. Hij verloor toen van de Engelsman Chris Dobey.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Michael Cooper/PDC
Foto: Michael Cooper/PDC

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!