Paul van Loon heeft 'm bijna af: zijn 25ste Dolfje Weerwolfje

24 februari om 10:56 • Aangepast 7 maart om 02:04
nl
Toen kinderboekenschrijver Paul van Loon uit Drunen in 1996 zijn eerste 'Dolfje Weerwolfje' schreef wist hij niet eens dat er daarna een tweede boek zou komen. Laat staan dat hij ruim 25 jaar later nog steeds met 'Dolfje' in de weer zou zijn. De verhalen blijven komen, over dat inmiddels beroemde jongetje dat verandert in een weerwolf. In mei komt zijn 25-ste Dolfje Weerwolfje uit. Hij vertelt er zondag over in de talkshow KRAAK. van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Paul van Loon, ook bekend van kinderboeken als de Griezelbus, is met zijn onafscheidelijke hoed en zonnebril niet meer weg te denken uit de Nederlandse jeugdliteratuur. Hele generaties groeiden op met Dolfje. En de serie blijft populair. Steeds weer nieuwe kinderen die als een blok vallen voor het kleine weerwolfje.

En als hij dan weer eens ergens zijn boeken zit te signeren dan denkt hij weleens: 'Ik geloof dat ik hier de enige ben die ouder word'. Het is inmiddels dan ook al veertig jaar geleden dat hij zijn eerste boek publiceerde.

Bijzonder is ook dat nu in het zicht van zijn 25-ste Dolfje ook zijn eerste opnieuw wordt uitgegeven onder het motto 'geef eens een boek cadeau'. De actie is bedoeld om kinderen die het thuis niet zo breed hebben ook in aanraking te laten komen met boeken. Ze kunnen het boek kopen voor maar 2,99 euro. "De prijs van een frietje", zegt Paul van Loon.

Verder in KRAAK
Mpanzu Bamenga uit Eindhoven voerde jarenlang strijd tegen het etnisch profileren door de marechaussee: het op grond van huidskleur extra controleren van passagiers op luchthavens. Bamenga, die dat vijf jaar geleden zelf meemaakte op Eindhoven Airport, kreeg vorige week gelijk bij het gerechtshof in Den Haag. Een vonnis dat hij in tranen aanhoorde.
En cabaretier Steven Brunswijk uit Tilburg komt vertellen over zijn biografie die is verschenen: 'Steven Brunswijk, altijd kind gebleven'.

KRAAK wordt elke zondag live uitgezonden om 12 uur en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone