'Klootzak die keeper aanviel erger dan uitschakeling', vinden Willy en René

24 februari 2023 om 16:00 • Aangepast 4 maart 2023 om 02:01
nl
De uitschakeling van PSV tegen Sevilla zagen clubiconen Willy en René van de Kerkhof wel aankomen. Veel erger vinden zij dat vlak voor tijd een supporter het veld oprende en de keeper van Sevilla aanviel. "Zo'n gladjanus bederft het voor iedereen", zegt Willy. De broers houden hun hart vast voor een straf van de UEFA. "Als je pech hebt word je zelfs een jaar uitgesloten."
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

"Wat een klootzak", is het allereerste wat Willy zegt als hij het PSV-stadion binnenloopt voor de opname van de nieuwe Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "En dan had hij nog een stadionverbod ook", vult René aan. "Gelukkig was die keeper heel sterk, hij had hem zo op de grond liggen. Daar hebben we misschien nog geluk mee."

De fan in kwestie zal vermoedelijk een zware straf krijgen maar PSV mag hem ook doorsturen naar de gebroeders. "Dan binden wij hem wel vast", zegt Willy.

René vraagt zich intussen af hoe het kan dat deze man het veld op kon komen. "Die stewards staan daar toch niet voor niks?" Maar zijn broer heeft daar wel begrip voor. "Zoiets gebeurt in een split second. En zo hoog is dat hek niet. Maar hij verpest het nu ook voor zijn vrienden. Want misschien komen er nu wel hogere hekken. En we moeten maar afwachten wat de consequenties voor PSV zullen zijn."

"Benen stonden toch al open."

Van de wedstrijd zelf zijn de gebroeders ook niet warm geworden. "We hebben maar twee keer een kwartiertje redelijk gespeeld, verder was het helemaal niks", vindt Willy. "Het is dat Luuk die bal door de benen van de keeper tikt want die stonden toch al open", zegt René. "Daarna beginnen ze ineens te voetballen, maar dat hadden ze vanaf het begin moeten doen!"

Komende zondag treft PSV een andere oude club van de gebroeders: FC Twente. In de podcast hoor je deze week ook hoe zij als twee piepjonge Helmonders in Enschede zijn beland én dat René zelfs nog een beetje Tukkers kan praten...

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!