Ontsnapte tbs'er Sherwin W. is opgepakt in Spanje

24 februari 2023 om 14:46 • Aangepast 4 maart 2023 om 02:00
nl
Sherwin W. (27), de tbs'er die afgelopen juni ontsnapte uit de Pompekliniek in Nijmegen, is opgepakt in Spanje. W. zat in de tbs-kliniek, omdat hij in 2015 de Tilburger Mick Pitai doodschoot tijdens een uit de hand gelopen roofoverval. In november werd hij op de Nationale Opsporingslijst gezet.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

W. werd in de omgeving van de Spaanse stad Murcia gevonden en aangehouden. De afgelopen maanden werd in een intensieve zoekactie samengewerkt met onder meer Duitsland, België en Spanje. Het Openbaar Ministerie gaat Spanje vragen de man over te leveren aan Nederland.

Mislukte roofoverval
W. schoot in september 2015 de Tilburger Mick Pitai dood, tijdens een mislukte roofoverval. Hij had toen net een dag verlof van een eerdere straf met jeugd-tbs. In 2019 werd hij hiervoor veroordeeld tot vijfenhalfjaar cel en tbs met dwangverpleging.

Afgelopen juni ontsnapte W. samen met Luciano D. uit de Pompekliniek. D. werd ruim een week later weer gevonden, maar zijn medevluchter was dus nog altijd spoorloos. In december loofde het OM een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die naar W. zou leiden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!