Auto crasht na wilde achtervolging, man (22) wordt opgepakt

26 februari 2023 om 10:45 • Aangepast 7 maart 2023 om 02:04
nl
Een 22-jarige man uit Waalwijk is zaterdagnacht aangehouden na een achtervolging door Tilburg, Loon op Zand en Kaatsheuvel. In de auto waarin de Waalwijker zat, werd een vuurwapen gevonden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten wilden de bestuurder van de auto rond vier uur 's nachts aanspreken omdat ze zagen dat er in de Dirigentenlaan in Tilburg spullen uit de auto werden gegooid.

Crash
De automobilist kreeg een stopteken, maar de bestuurder negeerde dit en reed met hoge snelheid weg. Na een achtervolging door Loon op Zand verloor de bestuurder op de Kinkenpolder in Kaatsheuvel de macht over het stuur en crashte de auto. Vervolgens gingen de bestuurder en een passagier ervandoor. Een agent achtervolgde hen door het weiland richting de Dodenauweg, maar raakt hen uiteindelijk kwijt.

Dankzij de politiehelikopter lukte het de agenten alsnog de 22-jarige verdachte uit Waalwijk te lokaliseren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het doorzoeken van de auto werd het vuurwapen gevonden. Agenten hebben het weiland en omliggend gebied nog doorzocht, maar de tweede verdachte werd niet meer gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!