Korfbalveld dwars over voetbalveld was niet zo slim, geeft gemeente toe

28 februari 2023 om 13:20 • Aangepast 8 maart 2023 om 02:00
nl
De gemeente Oss gaat een net aangelegd korfbalveld verplaatsen. Het nieuwe korfbalveld ligt nu dwars over het voetbalveld dat er al lag, tot woede van buurtbewoners. "Inmiddels is het plan aangepast. Het nieuwe kortbalveld wordt nu naast het voetbalveld aangelegd. Dat voetbalveld blijft op de huidige plaats liggen. Allebei de velden worden van kunstgras," zo laat de gemeente weten.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het korfbalveld is er gekomen nadat twee kinderen een brief stuurden naar de gemeente. "Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Achteraf kun je vaststellen dat we dit iets te voortvarend hebben gedaan. Een paar buurtbewoners was hier niet zo blij mee", zegt de gemeentewoordvoerder. Dus worden de plannen nu aangepast.

Hoeveel het huidige veld gekost heeft en hoeveel het gaat kosten om het veld weer te verleggen, kan de gemeente nog niet zeggen. Ook kon niet direct uitgelegd worden waarom ervoor gekozen is om het veld nu dwars over het voetbalveld aan de Spieakker aan te leggen.

"Als je richting het doel rent, klap je zo tegen zo'n paal aan."

De korfbalpaal staat nu net naast het voetbalveld, maar dat zorgt voor gevaarlijke situaties. "Als je de bal aanneemt en richting het doel rent, klap je zo tegen zo'n paal aan", vertelde een buurtbewoner.

Er werd een bewonersbijeenkomst ingelast, daar kwamen maandagavond dertig mensen op af. Over een paar weken worden de buurtbewoners bijgepraat over de nieuwe plannen, volgens een woordvoerder van de gemeente. Dan wordt de inrichting van het parkje verder bekeken.

LEES OOK: Korfbalveld midden in voetbalveld zit buurt dwars: 'Wie verzint zoiets?'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!