Christel de Laat vertelt in 'KRAAK vraagt door' hoe het was om ziek te zijn

1 maart 2023 om 13:56 • Aangepast 10 maart 2023 om 02:02
nl
Een feestje bouwen. Dat kun je aan haar wel overlaten. Christel de Laat zwaaide tijdens carnaval weer vier dagen lang de scepter in het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant, samen met Jordy Graat. Televisie zoals je het niet vaak ziet: bijna alleen gebaseerd op spontane invallen, veel onzin en vooral plezier. Ook in het theater maakt Christel er een feestje van. Maar soms vloeien er ook tranen en dat heeft alles te maken met een moeilijke periode die ze doormaakte. Ze vertelt er woensdag over in het nieuwe Omroep Brabant-TV programma 'KRAAK vraagt door'.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Christel werd anderhalf jaar geleden geopereerd aan baarmoederkanker en dat heeft haar leven totaal veranderd, vertelt ze tegen interviewer Arjo Kraak. Ze kan meer dan ooit genieten van het leven, maar wel 'dag voor dag, omdat niemand weet wat er morgen gebeurt'.

Genieten doet ze ook van haar theatershows, vertelt ze. Toen ze ziek was, dacht ze dat ze nooit meer op een podium zou staan. Nu staat ze voor uitverkochte zalen met haar derde show 'Hoe dan?'. Ze voelt zich op dat podium helemaal thuis. Alleen applaus ontvangen, dat blijft een dingetje. "Ik ben meer een gever." zegt ze. "Ik heb geleerd: armen open en ontvangen, maar ik moet er altijd bij nadenken".

'KRAAK vraagt door' ligt in het verlengde van de zondagse talkshow KRAAK, ook gepresenteerd door Arjo Kraak. Maar op woensdag gaat het om een indringend gesprek met één gast op een plek die deze gast uitzoekt. In het geval van Christel was dat het podium van theater De Schalm in Veldhoven. "Maar het kan ook bij iemand thuis zijn, of waar dan ook," vertelt Arjo.

'KRAAK vraagt door' is bedoeld voor persoonlijke gesprekken. Arjo: ". Voor mij is een interview geslaagd als ik na een gesprek een beetje van iemand ben gaan houden. En dan hoop ik natuurlijk dat de kijkers datzelfde gevoel krijgen."

' KRAAK vraagt door' wordt elke woensdag uitgezonden om 18.15 uur en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.