Stunt van Spakenburg waarschuwt PSV: 'Ook wij moeten top zijn tegen ADO'

1 maart om 14:10 • Aangepast 10 maart om 02:02
nl
De halve finale van de KNVB Beker ligt donderdag voor het oprapen voor PSV. Thuis tegen ADO Den Haag mag geen enkel probleem zijn. Al moeten ze altijd op hun hoede blijven, zo bleek dinsdag toen Spakenburg stuntte tegen FC Utrecht. “Dat hebben onze spelers ook allemaal gezien”, vertelt trainer Ruud van Nistelrooij. En als PSV wint, kan Spakenburg zomaar de volgende tegenstander worden.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De volgende ronde moet wel bereikt worden zonder Walter Benítez die voor langere tijd geblesseerd is. “Dat is heel vervelend.” Waar Anwar El Ghazi juist terugkeert van een blessure, valt Walter Benitez weer uit. De doelman is voor een aantal weken uitgeschakeld. Het is de uitgelezen mogelijkheid voor Joël Drommel om zijn kans te grijpen.

“Het is heel vervelend voor Walter Benítez dat hij geblesseerd raakt. Maar gelukkig hebben wij een goede tweede doelman. Al wil ik Joël Drommel zo nog geen eens noemen. Wij hebben eigenlijk twee eerste keepers.”

"Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van Drommel"

Maar de realiteit is dat Drommel vorig jaar gepasseerd werd als eerste doelman en afgelopen zomer Walter Benitez werd aangetrokken. Toch zegt dat niks volgens Van Nistelrooij. “Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van Drommel. Het vertrouwen is daar. Hij is heel professioneel. Ik verwacht geen problemen.”

ADO, de tegenstander van PSV in de kwartfinale, speelt in de eerste divisie. Maar van onderschatting is geen sprake bij de Brabanders. Het kreeg dinsdagavond nog een waarschuwing in de vorm van Spakenburg, dat als tweede divisionist FC Utrecht uitschakelde. “FC Utrecht was net als wij de favoriet. Maar in voetbal kan alles gebeuren. Als wij niet top zijn, kan ons hetzelfde overkomen.”

"Hij is misschien wel de grootste trainer ooit"

Donderdag staat een bijzonder weerzien op het programma. Ruud van Nistelrooij en Dick Advocaat, trainer van ADO, kennen elkaar goed. De spits speelde in het Nederlands Elftal onder de hoofdcoach en later waren ze samen assistent bij Oranje.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik morgen tegenover Dick sta. Hij is een geweldige trainer en persoon. Zijn fanatisme is aanstekelijk. Hij is misschien wel de grootste trainer ooit.”

Maar ondanks zijn bewondering voor Advocaat wacht donderdag maar één doel. “Wij zien de beker als een hoofdprijs. Er ligt donderdag een uitgelezen mogelijkheid om de halve finale te bereiken. Daar gaan we vol voor.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!