PSV bereikt halve finale KNVB-bekertoernooi na eenvoudige zege op ADO

2 maart 2023 om 20:34 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:03
nl
PSV heeft met speels gemak de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. In het eigen Philips Stadion was de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. De thuisploeg had heel weinig problemen met de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie en zal met spanning kijken naar de loting zaterdagavond.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

ADO had donderdagavond net zo goed in Den Haag kunnen blijven, want de bezoekers waren zonder enige intenties afgereisd. De formatie van trainer Dick Advocaat is verwikkeld in de strijd om de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie en vond dat belangrijker dan deze kwartfinale.

Het betekende dat PSV een simpele avond had. Na twintig minuten was de wedstrijd al beslist door doelpunten van Johan Bakayoko en Guus Til. Zij hielpen de thuisploeg aan een 2-0 voorsprong.

Prachtige treffers
PSV begon met nagenoeg de sterkste elf namen. Alleen Xavi Simons begon op de bank nadat hij deze week wat ziekjes was, maar zondag is hij normaal gesproken gewoon weer basisspeler. ADO begon juist met veel wijzigingen. Dat was terug te zien op het veld: dat B-team kon geen potten breken.

Na de 2-0 ruststand hadden beide ploegen toch besloten het publiek nog te vermaken. Want na de pauze waren er twee heerlijke doelpunten aan beide kanten. Ibrahim Sangaré schoot kiezelhard in de kruising. Een bal die doelman Sonny Stevens alleen gehoord heeft. Een minuut later deed Malik Sellouki hetzelfde. Ook zijn afstandsschot vloog schitterend binnen: 3-1. Joël Drommel, de vervanger van de geblesseerde Walter Benítez, was kansloos.

Wachten op privacy instellingen...

Loting
Gescoord werd er daarna niet meer waardoor 3-1 de eindstand was. Zonder al te veel krachten te verspelen bekert PSV dus door naar de halve finale.

Jarenlang presteerde PSV zeer matig in het KNVB-bekertoernooi, maar aan die magere jaren lijkt een eind te zijn gekomen. Vorig jaar wonnen de Eindhovenaren de beker en ook dit jaar lonkt de finale. Met veel spanning zal er gekeken worden naar de loting van aanstaande zaterdag. Een wedstrijd tegen stuntploeg Spakenburg zou de weg naar weer een finale opengooien. Maar ook een zwaar duel met Feyenoord of Ajax behoort tot de mogelijkheden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!