Dian Biemans uit Erp is een superster in de Arabische wereld

3 maart 2023 om 09:57 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:03
nl
Dian Biemans. In Nederland zullen weinig mensen die naam kennen. Maar de in Erp geboren actrice is nu wel een superster in de Arabische wereld. Dankzij haar hoofdrol in de daar zeer populaire serie 'Slave Market'. De fans vallen voor haar prachtige rode haren, waar ze vroeger op school in Erp juist mee gepest werd. Dian Biemans is zondag te gast in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Het levensverhaal van de 33-jarige Dian leest als een sprookje. Vroeger voelde ze zich een 'lelijk eendje' met haar rode haren en witte huid met sproetjes. Tot ze op haar 17e, gewoon tijdens het winkelen, werd gespot door een fotograaf. Dat was het begin van een internationale carrière als fotomodel, die ze combineerde met een studie aan de Universiteit van Tilburg.

In 2016 presenteerde ze ook televisieprogramma's, maar eigenlijk wilde ze acteren en dat kwam in ons land niet van de grond. "Ik zat in het verkeerde vakje," zegt ze daarover. "Geen toneelopleiding en wel een paar commercials gedaan, dan bellen ze je niet". En toen deed ze auditie voor een bijrolletje in 'Slave Market' en kreeg ze meteen een hoofdrol. 'Slave Market' werd opgenomen in Libanon en Egypte en binnenkort komt het tweede seizoen op het scherm, ook weer met Dian in een hoofdrol.

Ze is trots op het succes ver van huis, maar ze wil ook nog steeds graag in Nederland acteren. "Het voelt alsof ik voor een vette voetbalclub in het buitenland speel en dat je dan niet gevraagd wordt voor Oranje."

Verder in KRAAK
Bestuurder Hendrik Hoeksema van boerenorganisatie ZLTO over de beslissing van de provincie deze week om voorlopig helemaal geen vergunningen meer af te geven die de natuur kunnen schaden.

En Sandra van den Heuvel uit Oss. Ze was vorig jaar juni te gast in KRAAK om te vertellen hoe haar leven stilstaat door long covid. Ze schreef een boekje over die langdurige gevolgen van een coronabesmetting. Na de uitzending kwamen er honderden reacties van mensen met long covid, die zich herkenden in het verhaal van Sandra. Hoe is het nu met Sandra?

KRAAK wordt elke zondag live uitgezonden om twaalf uur en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!