Video

Schietpartij onder balkon van Marja: ‘Ik zat op de eerste rang’

4 maart 2023 om 14:58 • Aangepast 21 maart 2023 om 12:12
nl
Het leek wel een scene uit de misdaadserie Undercover. In een Roosendaalse woonwijk werd vrijdagmiddag op klaarlichte dag in het rond geschoten. Buurtbewoner Marja zag het onder haar balkonnetje gebeuren: 'Ik zat op de eerste rang.'
Profielfoto van Manon Snoeren
Geschreven door

Marja hoorde dat er geschoten werd, iets dat volgens haar niet uniek is in het Roosendaalse Kalsdonk: "Dat gebeurt hier weleens vaker, maar dit was wel heel erg dichtbij." Ze zag de onrust twee meter verder op de stoep ontstaan. "Mannen renden rond en er werd geschoten. Ook werden er knuppels en bakstenen gebruikt. Het was echt heftig."

Ondanks de heisa, is Marja kalm en nuchter. "Ik kan wel wat hebben. Ik kom uit Amsterdam", zegt ze met een glimlach. De meeste zorgen maakt ze zich om haar medebewoners in de flat. "Het zijn veel ouderen die hier wonen, die zijn angstig op dit moment en dat begrijp ik. Mensen raken in isolement. Ze durven niet meer naar buiten. Dat gun je niemand."

‘Dan lig ik morgen op het kerkhof’

De schrik zit er bij de buurtbewoners een dag later nog steeds goed in. Dat blijkt wel als we op straat reacties proberen te halen. De angst voor mogelijk kwaadwillenden is groot. Voorbijgangers houden de kaken bij voorkeur veilig op elkaar. Een overbuurvrouw wil geen reactie geven, ook niet anoniem: "Dan lig ik morgen op het kerkhof".

Het is niet de eerste keer dat er in de Roosendaalse buurt kogels rondvliegen. "Ze staan te dealen onder onze flat", vertelt Marja, "hier staan ze lekker droog." Daarnaast wijst ze op stukken kapotgeschoten glas op haar galerie, aan de achterkant van de flat. "Kogelgaten van een andere keer. Ik denk van een jaar geleden. De verdieping hierboven heeft er ook nog een paar. Ook dat geeft heel veel angst."

De politie was er vrijdagmiddag snel, maar volgens Marja mogen mensen verwachten dat ze hier veilig kunnen wonen. Ze hoopt ze dat de gemeente in actie komt. "Een stukje slachtofferhulp bijvoorbeeld. Ik heb nog niets gehoord, maar het zou mooi zijn als we hier wat hulp krijgen." De burgemeester van Roosendaal was zaterdag niet beschikbaar voor een reactie.

Bekijk hieronder de beelden van de schietpartij op klaarlichte dag, gefilmd door een buurtbewoner:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!