Bestelbus Kempen Cross gespot op de markt in Gambia

7 maart 2023 om 13:04 • Aangepast 15 maart 2023 om 02:00
nl
Vier lekke banden, een dikke laag stof, een schuifdeur die aan een touwtje hangt en een carrosserie vol deuken. Niemand wil zijn geparkeerde bestelbus in die staat aantreffen. Op sterven na dood, zeg maar. Voor wie interesse heeft: de bestelbus staat op een binnenplaats bij een markt in de stad Serekunda in Gambia. Het opvallendste aan de bestelbus is het gele opschrift op de zijkant: www.dekempencross.nl.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dat was ook Peter Vermaas en zijn vrouw Annette opgevallen toen zij vorige week de drukke Serekunda-markt ('Het is een gekkenhuis hier') bezochten. Het stel uit Uithoorn is drie weken op vakantie in het Afrikaanse land. "Het is een lokale markt waar je heerlijk kunt verdwalen. Zo zijn we ook terechtgekomen op de binnenplaats bij de bestelbus."

Op de binnenplaats heeft Peter een foto genomen van wat eens een bestelbus was. "Het busje stond er zo te zien al een tijdje. En zal waarschijnlijk voorlopig ook niet meer van zijn plaats komen. Maar het was de foto wel waard", zegt hij. Volgens Peter 'stikt het in Gambia' van geïmporteerde busjes en auto's met allerlei bedrijfslogo's en websites."

Eenmaal terug in het hotel zoekt Peter op de website van de bus en komt zo uit bij de website van Omroep Brabant.

Daar leest hij over de Kempen Cross en de historie van de jaarlijks autocrosswedstrijden in Nederland en België. Voormalig organisator Patrick Mess: "Nee, die cross bestaat helaas niet meer. Het was mijn kindje. Alle spullen van de cross zijn verkocht, wellicht is de bestelbus op die manier daar terechtgekomen."

Kempen Cross nog steeds actief
Inmiddels liggen de kaarten iets anders, laat Harm Traa weten. Hij is de huidige voorzitter van de Kempen Cross en die autocross bestaat nog steeds. "De oude organisatie is ermee gestopt en wij hebben het toen overgenomen. Door het ongeluk in Leende en de coronajaren heeft het tijdelijk stilgelegen."

Maar Traa heeft goed nieuws voor de crossliefhebbers: "Komend seizoen hebben we al vijf wedstrijden op het programma staan. De eerste wedstrijdenzijn op 15 en 16 april in Retie (België)."

LEES OOK: Crossauto rijdt opzettelijk publiek in bij De Kempen Cross in Leende, vier gewonden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!