Liveblog

112-nieuws: autobrand in Breda • F-16 raakt vogel en moet landen

9 maart 2023 om 21:34 • Aangepast 18 maart 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten.

21.08

Auto belandt in sloot in Oudenbosch

Een auto is vanavond in een ondiepe sloot terechtgekomen aan de Havendijk in Oudenbosch. Twee inzittenden zijn met hulp van de brandweer uit de wagen gehaald. Een inzittende is door het ambulancepersoneel nagekeken. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend.

21.02

Drie overvallers in Rijsbergen opgepakt

Na een lange klopjacht heeft de politie vanavond in Rijsbergen drie mannen opgepakt, die in België een wapenhandelaar zouden hebben overvallen. Urenlang was de politie met meer dan zeventig agenten in het dorp aanwezig. Zij hield al snel twee mannen aan. De derde werd later door 'onopvallende eenheden' opgepakt. De politie loste waarschuwingsschoten. Een verdachte raakte gewond, toen hij door een politiehond werd gebeten.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
20.30

Jongens rennen weg bij autobrand

Een auto is vanavond uitgebrand in de Nieuwe Huizen in Breda. De brandweer was er snel, maar kon niet voorkomen dat de schade groot is. Buurtbewoners merkten nog op dat ze zagen hoe twee jongens wegrenden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.43

Zesde aanhouding in zaak doodgeschoten Mo (23) uit Oss

Een zesde man is vandaag aangehouden in verband met het doodschieten van de 23-jarige Mo uit Oss. Hij werd op 14 april vorig jaar van dichtbij doodgeschoten in de Leeuwerikhof in Oss. De vandaag opgepakte man is 27 jaar oud en komt ook uit Oss. Twee van de vijf eerder opgepakte verdachten zijn vrijgelaten in afwachting van de rechtszaak.

Het onderzoek is nog steeds in volle gang, meldt de politie. Zo is de recherche nog op zoek naar een zevende verdachte, van wie wordt vermoed dat hij in Turkije is.

LEES OOK: Slachtoffer dodelijke schietpartij is 23-jarige man uit Oss

15.38

Fietsster gewond na botsing met auto

Een fietsster is vanmiddag in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht na een botsing met een auto. Dat gebeurde op de Papenvoortsedijk in Rijkevoort. De vrouw raakte gewond, onbekend is hoe ernstig het letsel is. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
13.19

F-16 moet landen na raken vogel

Een F-16 die was opgestegen vanaf Vliegbasis Volkel heeft moeten uitwijken naar een vliegveld in Eelde (Drenthe), omdat de piloot in de lucht een vogel heeft geraakt. Het toestel is veilig geland, meldt de vliegbasis. De landing was uit voorzorg.

11.32

A58 weer open

Na de botsing tussen een vrachtwagen en een auto werd de A58 geheel gesloten richting Breda bij Tilburg. Inmiddels is de snelweg weer vrij.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.24

Brand in huis op zolder

In een huis aan het Fazantenveld in Cuijk is vanochtend brand uitgebroken op de zolder. Er was een lamp in brand gevlogen. Er raakte niemand gewond en de brand was heel snel onder controle.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.18

Wasdroger in brand

In een huis aan de Vezelstraat in Reusel is vanmorgen rond elf uur brand uitgebroken in een wasdroger. De brandweer was met twee bluswagens naar de straat gekomen om het vuur te bestrijden.

Een persoon werd opgevangen door ambulancepersoneel. Het was volgens de brandweer aanvankelijk onduidelijk of er mensen in het huis waren.

10.48

Man bedreigt partner met vuurwapen

Een 35-jarige man heeft gistermiddag zijn 32-jarige partner bedreigd met een vuurwapen in Oosterhout. Dat gebeurde in haar huis terwijl een dochter van het stel erbij was. Een daaropvolgende politieactie in de straat trok veel bekijks.

LEES OOK: Man bedreigt partner met vuurwapen terwijl dochter thuis is

Wachten op privacy instellingen...
10.32

Politie pakt parfumdieven op

De politie heeft gistermiddag drie winkeldieven van 29, 34 en 40 jaar oud aangehouden in Tilburg. De dieven hadden drie parfums met een totale waarde van 679 euro gestolen uit een zaak op de Heuvelstraat. Het poortalarm ging daarbij af.

10.18

A58 dicht richting Breda

De snelweg A58 richting Breda is donderdagochtend volledig dicht bij Tilburg-Reeshof. Een vrachtwagen is daar met een auto gebotst. De auto ligt op z'n kop op het wegdek. Het verkeer wordt omgeleid.

Wachten op privacy instellingen...
08.19

A67 weer helemaal vrij

De A67 is weer open richting Eindhoven. De file lost langzaam op.

07.20

File op de A67 in de richting van Eindhoven door vrachtwagen met pech

Op de A67 staat in de richting van Eindhoven een file. Op de weg staat bij Geldrop een vrachtwagen met pech. De rechter rijstrook is afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het verkeer heeft een vertraging van ongeveer drie kwartier.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Code geel: plaatselijk glad door sneeuwresten

Het KNMI heeft vannacht voor het hele land code geel afgekondigd vanwege kans op gladheid. In het zuiden kan het plaatselijk glad zijn door sneeuwresten of door bevriezing van natte weggedeelten.

Halverwege de ochtend verdwijnt de gladheid weer. De waarschuwing geldt tot negen uur. Rijkswaterstaat roept automobilisten die de weg op gaan op voorzichtig te rijden.

21.30

Auto over de kop en in een sloot

Een auto is gisteravond rond tien over zeven op de Gewandeweg in het buitengebied van Oss van de weg geraakt. Daarna sloeg de auto over de kop en kwam het voertuig in een sloot terecht. De twee inzittenden konden op eigen kracht uit de wagen komen. De man die zei dat hij achter het stuur zat, vertelde de politie dat hij mogelijk te veel had gedronken: “Een biertje. Zo rond drie uur vanmiddag.”

Een agent geloofde daar weinig van, maar het is niet bekend of de chauffeur echt in de fout was gegaan. Wel werd duidelijk dat hij geen rijbewijs bij zich had. Ondertussen is een bergingsbedrijf ingeschakeld om de auto, eigendom van een uitzendbureau in het Utrechtse Houten, uit de sloot te halen.

De politie bekijkt het wrak (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie bekijkt het wrak (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek waar de wagen van de weg raakte (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek waar de wagen van de weg raakte (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen sloeg over de kop (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen sloeg over de kop (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
20.45

Internationaal treinverkeer Roosendaal verstoord

Van tien uur vanavond tot tien uur morgenavond zullen de treinen van Thalys niet rijden. Dit is een gevolg van een staking bij de openbaarvervoermaatschappijen in België, zo melden de Nederlandse Spoorwegen (NS). Ook de intercity naar Brussel wordt een etmaal uit het spoorboekje gehaald.

Treinen tussen Luik en Maastricht en tussen Roosendaal en Antwerpen zullen morgen niet of zeer beperkt rijden. "Het advies voor mensen die toch naar België of Frankrijk moeten: kies voor ander vervoer", zegt een woordvoerder van de NS.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!