Kijk nu LIVE naar de spectaculaire Indoor Derby bij de Dutch Masters

11 maart 2023 om 18:27 • Aangepast 18 maart 2023 om 02:04
nl
De Indoor Derby om de Van Schijndel Bouwgroep Prijs is zonder twijfel een van de spectaculairste onderdelen van de Dutch Masters. Dit paardensportevenement wordt dit weekend in Den Bosch gehouden. Maikel van der Vleuten uit Geldrop en Piet Raijmakers jr. uit Asten zijn de Brabantse kanshebbers voor de winst. Omroep Brabant zendt de wedstrijd zaterdagavond om halfzeven rechtstreeks uit.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het commentaar bij de Indoor Derby komt van oud-topruiter Eric van der Vleuten en sportjournalist Arjan van der Giessen. De Indoor Derby is een belangrijk onderdeel van het The Dutch Masters. De doorgang van de ene naar de andere piste maakt de wedstrijd nog eens extra spannend. Met hindernissen tot 1,45 meter wacht de ruiters een aantal pittige hindernissen in de Brabanthallen.

Maikel van der Vleuten uit Geldrop en Piet Raijmakers jr. uit Asten behoren tot de favorieten voor de overwinning. Van der Vleuten verdiende zijn sporen bij de Olympische Spelen, waar hij al enkele keren aan deelnam. In 2012 won hij in Londen met het Nederlands Team een zilveren medaille. En in 2020 in Tokio won hij de bronzen medaille bij de individuele springruiters.

Piet Raijmakers jr. is ook een kanshebber in Den Bosch. De ruiter uit Asten won onder meer in 2015 in Noorwegen met het Nederlands team de Nations Cup.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!