Alexandra krijgt verkeerde kat mee naar huis door foutje pension

8 maart 2023 om 16:35 • Aangepast 16 maart 2023 om 02:01
nl
Alexandra uit Eindhoven is haar kat kwijt. Niet doordat het dier er op een onbewaakt moment vandoor is gegaan, maar doordat het pension waar ze het beestje naartoe had gebracht, haar de verkeerde kat mee naar huis gaf. Alexandra kwam hier thuis pas achter en is nu via Facebook een zoektocht begonnen naar haar eigen Sammy.
Profielfoto van Studio040
Geschreven door

De kat was acht weken te gast in pension D'n Diesdonk in Budel, omdat Alexandra naar het buitenland moest. "Toen ik Sammy kwam halen, was ze erg bang. Dat vond ik niet raar, want hij is ook best schuw tegen anderen", vertelt ze.

Toen ze thuiskwam, ging de kat ervandoor en verstopte ze zich achter de vriezer. Pas na drie dagen kreeg Alexandra de kater te pakken en merkte ze meteen de verwisseling.

"In dertig jaar tijd is zo'n vergissing nog nooit gebeurd."

"Dit was niet Sammy. Het was wel een zwart-witte kat, maar met een dunne staart en een zwart vlekje onder zijn kinnetje." Alexandra belde onmiddellijk het pension en kreeg te horen dat haar kat op 10 januari aan iemand anders was meegegeven. En deze mensen zouden Sammy vervolgens naar buiten hebben laten gaan, toen het beestje dat wilde. Onduidelijk is of ze wisten dat het niet hun huisdier was.

Afgelopen maandag kreeg Alexandra bezoek van Hannie Hendriks van het pension en spraken ze af dat ze haar geld voor het tijdelijk verblijf terugkrijgt. Toch wil de Eindhovense het pension aansprakelijk stellen, omdat ze heel boos en verdrietig is.

Bij D'n Diesdonk vinden ze het allemaal heel vervelend. "In dertig jaar tijd is dit nog nooit gebeurd", vertelt Hannie. De mensen van het pension zoeken actief mee naar Sammy en er zijn flyers opgehangen in de buurt. Hannie: "We gaan door tot het beestje terug bij het baasje is."

"Ik ben bang dat ik Sammy niet meer terugzie."

Alexandra gaat elke avond op zoek naar haar Sammy, maar ze vreest het ergste. "Ik ben bang dat ik hem niet meer terugzie." De kat is voor het laatst gezien in de wijk Tivoli en in de buurt van het Burghplein in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!