Video

Wegpiraat Muis911 voert taakstraf niet uit, maar hoeft toch niet de cel in

9 maart 2023 om 14:59 • Aangepast 18 maart 2023 om 02:00
nl
De bekende wegpiraat Muis911 is vorige week in Roosendaal aangehouden, omdat hij een taakstraf niet had uitgevoerd. Dat bevestigt zijn advocaat, Tom Roggenkamp: “Hij moet zijn taakstraf natuurlijk uitvoeren, maar justitie heeft hem niet kunnen bereiken en daar hadden ze best wat meer moeite voor mogen doen.”
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Muis911 werd bekend door zijn huiveringwekkende filmpjes op TikTok en YouTube, waarin hij in snelle Audi’s, BMW’s, Mercedessen of Volkswagens met ongelooflijke snelheden door het verkeer zigzagt. Met zijn rijgedrag werd hij een bekende op sites als Dumpert.nl.

De taakstraf waarvoor hij werd aangehouden, heeft niets te maken met zijn capriolen op de weg, maar is een tijd geleden opgelegd omdat hij een grote hoeveelheid vuurwerk in zijn bezit had.

“Het is een beetje een misverstand.”

Iemand die een opgelegde taakstraf niet uitvoert, moet normaalgesproken zijn straf in de cel uitzitten. Elke twee uur taakstraf is dan goed voor een dag in de cel.

Maar, volgens de advocaat van Muis911, Tom Roggenkamp, hoeft zijn cliënt niet de cel in. “Het is een beetje een misverstand”, antwoordt hij desgevraagd. “Hij moet zijn taakstraf natuurlijk uitvoeren, maar justitie heeft hem niet kunnen bereiken. En daar hadden ze best wat meer moeite voor mogen doen.”

“De rechter gaf hem een tweede kans."

Roggenkamp diende namens Muis een bezwaarschrift in tegen het omzetten van de taakstraf in een celstraf. “De rechter gaf hem een tweede kans. Afgesproken is dat Muis alsnog zijn taakstraf gaat uitvoeren, zoals het hoort.”

In november werd Muis 911 aangehouden op de Gastelseweg in Roosendaal. De politie had hem, vanwege alle filmpjes op internet, al een tijdje in het vizier, maar ze kon hem niet vinden. De man, die Younes schijnt te heten, plaatst al zijn filmpjes onder zijn schuilnaam. Hij zou uit Roosendaal komen, maar hij staat niet officieel ingeschreven in Nederland. De snelle auto’s waarin hij rijdt, zijn allemaal gehuurd.

Sinds zijn aanhouding plaatst Muis911 nog wel filmpjes op zijn social media, maar gekke stunts zijn daarop niet meer te zien.

Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de aanhouding van de man en de kritiek van zijn advocaat.

Hieronder twee video's die Muis911 op social media plaatste:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.