Auto te water bij Eindhoven Airport, chauffeur ongedeerd

11 maart 2023 om 22:45 • Aangepast 21 maart 2023 om 02:00
nl
Een automobilist is zaterdagavond in het water terechtgekomen nadat hij van de N2 raakte. Dat gebeurde bij de afrit naar Eindhoven Airport. De chauffeur liep lichte verwondingen op.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Volgens een getuige die achter de auto op de N2 reed, zou zijn voorganger spontaan van de weg zijn geraakt. Het voertuig kwam op de kop in een volle sloot tot stilstand. Als door een wonder raakte het slachtoffer niet zwaargewond. Wel is de bestuurder van de auto overgebracht naar het ziekenhuis voor een controle.

De politie heeft bij de chauffeur een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de bestuurder mogelijk meer alcohol op had dan toegestaan. De politie heeft de automobilist vergezeld naar het ziekenhuis voor het afnemen van een bloedproef.

Tijdens de berging van de auto moesten enkele spullen van de overkant van de sloot worden gehaald. Omdat de aanwezige hulpdiensten hiervoor niet het juiste materieel bij zich hadden, schoot de brandweer van de Koninklijke Luchtmacht te hulp. De medewerkers van de luchtmachtbasis kwamen met een tankautospuit om alles over te zetten. De afrit was tijdens het afhandelen van het ongeval afgesloten.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!