Vincent Janssen zet een punt achter zijn interlandcarrière

12 maart om 14:43 • Aangepast 21 maart om 02:00
nl
Na zeven jaar bij Oranje gespeeld te hebben zet Vincent Janssen (28) uit Heesch een punt achter zijn interlandloopbaan. Hij heeft bij bondscoach Ronald Koeman aangegeven dat hij om persoonlijke redenen en door de steeds vollere voetbalkalender niet meer beschikbaar is voor het Nederlands elftal. Janssen kwam 22 keer uit voor Oranje.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door

Janssen zat nog bij de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Frankrijk en Gibraltar later deze maand.

De aanvaller van Royal Antwerp FC debuteerde in 2016 in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Frankrijk. Janssen viel in de 81e minuut in voor Luuk de Jong, de PSV'er die eerder deze maand ook al besloot te stoppen als international.

In zijn tijd bij Oranje scoorde Janssen zeven keer. De meeste wedstrijden speelde hij in 2016 en 2017. In juni 2022 werd hij door bondscoach Louis van Gaal teruggehaald bij Oranje.

Op het WK in Qatar speelde de spits zijn laatste minuten in het Nederlands elftal. In de laatste groepswedstrijd tegen het gastland kwam hij in de 66e minuut in het veld. Op dat moment was de eindstand (2-0 voor Oranje) al bereikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone