Amerikaanse ruiter wint Grand Prix-wedstrijd Indoor Brabant

13 maart 2023 om 08:54 • Aangepast 21 maart 2023 om 02:02
nl
De Amerikaanse springruiter McLain Ward heeft tijdens The Dutch Masters, beter bekend als Indoor Brabant, zondag de Grand Prix-springwedstrijd op zijn naam geschreven. Met zijn paard HH Azur bleef hij in de barrage foutloos in een tijd van 37,86 seconden.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Omdat hij eerder ook al de Grote Prijs van Genève won, leverde de zege in Den Bosch hem naast het prijzengeld van 330.000 euro een bonus op van een half miljoen euro. De wedstrijden in Den Bosch en Genève maken deel uit van dezelfde reeks. Als Ward in juli ook nog de Grand Prix van Aken wint, krijgt hij een bonus van een miljoen euro.

Beste Nederlander
De Fransman Julien Epaillard eindigde op Donatello D'Auge als tweede in een tijd van 38,06 seconden. De Zweed Henrik von Eckermann, regerend wereldkampioen, werd met King Edward derde in een tijd van 38,52 seconden.

De Nederlandse ruiters slaagden er voor eigen publiek niet in op het podium te eindigen. Limburger Lars Kersten was met zijn paard Hallilea de beste Nederlander. Hij kwam uit op de zesde plaats met een een tijd van 39,01 seconden. Harrie Smolders uit Lage Mierde eindigde met zijn paard Monaco, mede vanwege vier strafpunten, als twintigste. Kim Emmen uit Raamsdonk werd met twaalf strafpunten 31ste, Leopold van Asten uit Duizel kwam met evenveel strafpunten uit op de 32ste plaats en Maikel van der Vleuten uit Someren werd met dertien strafpunten 33ste.

Dressuur en derby
De wereldbekerwedstrijd dressuur van zaterdagmiddag werd gewonnen door de Britse Charlotte Fry op Glamourdale. Zij bleef Dinja van Liere uit Uden op Hermes drie procentpunten voor. De Duitse levende legende Isabell Werth legde met haar paard Emilio beslag op de derde plaats.

De spectaculaire derby, die zaterdagavond plaatsvond, werd gewonnen door Jur Vrieling op El Rocco. Hij bleef Maikel van der Vleuten op Kamara van 't Heike voor.

De Para Dressuur Trophy ging vrijdag naar Britney de Jong. Zij verraste door paralympisch kampioene Sanne Voets uit Berghem voor te blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!