Liveblog

112-nieuws: kentekendieven betrapt • brand in spuiterij

14 maart om 21:31 • Aangepast zaterdag om 02:05
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.42

Vrouw vermist in Breda

Een 49-jarige vrouw wordt vermist in Breda.

Wachten op privacy instellingen...
20.20

Veldhovenaar weer in de fout

Ook een man van 44 uit Veldhoven bleek hardleers te zijn. De automobilist werd vandaag in Amsterdam aangehouden. Hij dacht dat hij mocht rijden, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Dat gebeurde gisteren nadat een alerte automobiliste een bestelauto slingerend over de snelweg A2 richting Den Bosch had zien rijden. Agenten wisten de chauffeur op te sporen. De Veldhovenaar reed toen in de buurt van Boxtel. Hij werd aangehouden en had veel te veel gedronken, zo bleek, en moest zijn rijbewijs inleveren.

20.09

Bestuurder rijdt twee keer onder invloed cannabis

De politie heeft vandaag in Helmond een bestuurder voor de tweede keer aangehouden. Toen agenten over de Kasteel-Traverse reden, zagen ze een auto rijden waarvan ze wisten dat de eigenaar mogelijk onder invloed reed. De agenten hielden het voertuig staande en ze namen een speekseltest af bij de bestuurder. Die gaf een positief resultaat op het gebruik van cannabis. De verdachte weigerde een bloedafname, dus het rijbewijs werd ingenomen en de bestuurder kreeg een rijverbod voor 24 uur.

Zo'n tien minuten later zag een andere agent de bestuurder opnieuw rijden op de Eisenhowerlaan in Eindhoven. De bestuurder werd aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, rijden onder invloed van cannabis, het weigeren van een bloedtest en het overtreden van een rijverbod.

20.03

Brand in spuiterij

Op bedrijventerrein De Run in Veldhoven is brand uitgebroken in de filterinstallatie van een spuiterij. De vlammen kwamen uit de schoorsteen. Toen de brand uitbrak, waren er nog mensen aanwezig in het bedrijf. Medewerkers hebben zo snel mogelijk veel auto's uit de garage gehaald. De brandweer was aanwezig met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Stichting Salvage werd ook ingeschakeld. De brand was iets na negen uur onder controle.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
19.54

Dieven met kentekenplaten opgepakt in Helmond

De politie in Helmond heeft vanochtend twee verdachten aangehouden die kentekenplaten hadden gestolen. Om iets over elf uur zag iemand dat er kentekenplaten van een geparkeerde auto werden gehaald aan de Braakse Bosdijk. De melder wist een omschrijving van de verdachten te geven en de auto waarin ze waren vertrokken.

De politie heeft in de omgeving gezocht naar de verdachten. Op de Deurneseweg zag ze de auto die de melder had omschreven, met daarin twee mensen. Op de bijrijdersstoel lagen de gestolen kentekenplaten. In de auto vonden de agenten ook autoradio's, die vermoedelijk eveneens zijn gestolen. Verder lag er een slijptol in de auto. De verdachten zijn aangehouden.

Foto: Politie Helmond/Instagram.
Foto: Politie Helmond/Instagram.
16.07

A67 weer vrij na ongeluk

De A67 bij Eersel is weer vrij. Iets na twaalf uur was die snelweg afgesloten richting Eindhoven. Er was een ongeluk gebeurd waarbij de bestuurder van een bestelbusje zwaargewond raakte. Hij was achterop een vrachtwagen gebotst. Een traumahelikopter werd opgeroepen en de brandweer heeft de bestuurder bevrijd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
14.44

Politieduikers in actie in Helmond

Speciale duikers van de politie zijn bezig met een actie in het kanaal langs de Rijpelbaan in Helmond. De politie wil nog niet vertellen waar naar gezocht wordt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
14.25

Dinsdagavond minder treinen Lage Zwaluwe-Breda

Wachten op privacy instellingen...
14.15

Landbouwvoertuig racet over parallelweg

Een 23-jarige man uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer heeft gisteren zijn rijbewijs in moeten leveren. Een politieagent reed met 100 kilometer per uur over de snelweg A4, toen hij op de parallelweg bij Halsteren werd ingehaald door een landbouwvoertuig. De bestuurder mag hooguit 40 kilometer per uur. Het voertuig is in beslag genomen, de chauffeur moet op een later moment een verklaring geven

12.45

Mannen (19 en 20) opgepakt voor mishandeling Hapert

De politie heeft twee mannen van 19 en 20 jaar opgepakt, die betrokken zouden zijn geweest bij een vechtpartij in Hapert op 19 juni vorig jaar. Na een avondje kermis raakten twee groepjes jongens met elkaar in gevecht, waarbij flink geweld werd gebruikt. Uiteindelijk bleef een van de jongens roerloos op de grond achter. De politie deelde eind vorig jaar beelden van de mishandeling in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

11.05

Man opgepakt na steekpartij Veghel

De politie heeft gisteravond een 33-jarige man uit Schijndel opgepakt, die eerder die avond betrokken was bij een steekpartij in een huis aan De Ruijterstraat in Veghel. Daarbij raakte een man lichtgewond aan zijn duim. De man uit Schijndel kon aan de hand van getuigenverklaringen worden opgepakt. Hij zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

10.54

Drugsvaten gedumpt in Geertruidenberg

Op de Brandweg in Geertruidenberg zijn maandagnacht 5 vaten van 200 liter gedumpt. Vermoedelijk zitten ze vol met drugsafval. De brandweer heeft metingen gedaan en een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten opgeruimd. Een daarvan lag in de sloot. Uit een aantal vaten is volgens de gemeente vloeistof gelekt.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
09.32

Auto en vrachtwagen botsen in Landhorst

Een vrachtwagen en een auto zijn op de De Quayweg in Landhorst op elkaar gebotst. Volgens een 112-correspondent zag de vrachtwagenchauffeur de auto over het hoofd toen hij over wilde steken. De bestuurder van de auto wordt nagekeken in de ambulance.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
09.12

Auto uitgebrand in Hintham

Aan de Tweeberg in Hintham is dinsdagochtend vroeg een auto uitgebrand. Rond kwart over zes kreeg de brandweer de melding binnen. Toen ze even later aankwamen, stond de voorkant van de auto al volledig in brand. Het vuur was snel onder controle, maar van de auto viel niets meer te redden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
08.17

Drukte op Brabantse wegen

De regen zorgt dinsdagochtend voor een drukke spits op de Brabantse weg. Op alle grote snelwegen moet je rekening houden met de nodige vertraging.

Foto: ANWB Verkeersinformatie
Foto: ANWB Verkeersinformatie
08.09

Katalysatordief opgepakt in Tilburg

De politie heeft maandagmiddag in Tilburg een 37-jarige man uit Breda opgepakt, die even daarvoor een katalysator had gestolen. Een getuige zag de man aan de Kwaadeindstraat onder een auto liggen, waar hij aan het zagen was. Er worden regelmatig katalysatoren onder auto's uit gestolen, omdat daar dure metalen in zitten.

Agenten zagen de man uiteindelijk op de Veldhovenring rijden en zetten het verkeer stil. De dief probeerde er nog te voet vandoor te gaan, maar kon na een korte achtervolging worden opgepakt. Tijdens zijn vlucht gooide hij de katalysator op het dak van een garage. Het onderdeel werd even later ook teruggevonden.

07.34

Ongeluk op N2

De linker rijstrook van de N2 van Eindhoven richting Maastricht is sinds kwart over zeven vanochtend afgesloten na een ongeluk bij Veldhoven-Zuid. Dit leidde rond halfacht tot een vijf kilometer lange file vanaf Eindhoven Airport, goed voor tien minuten vertraging.

07.13

Problemen op A2

Verkeer op de A2 van Utrecht richting Den Bosch moet vanochtend rekening houden met een file bij de afrit Veghel. Daar gebeurde rond kwart voor zeven een ongeluk. Rond kwart over zeven stond er veertien kilometer file vanaf de afrit Geldermalsen, goed voor ruim een halfuur vertraging.

01.14

Zoektocht naar man in water Waalwijk

Hulpdiensten hebben gisteravond gezocht naar een man in het water aan de Zomerdijk in Waalwijk. Voorbijgangers meldden dat een man zich raar gedroeg in de buurt van het pontje en dat hij niet lang daarna spoorloos was. Ze vermoedden dat hij het water in was gegaan. Duikteams kwamen naar de Zomerdijk en een politieheli werd ingezet, maar rond middernacht werd de zoektocht beëindigd. De man was op dat moment niet gevonden.

Onder meer met een boot werd naar de man gezocht in het water aan de Zomerdijk in Waalwijk (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Onder meer met een boot werd naar de man gezocht in het water aan de Zomerdijk in Waalwijk (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Rond middernacht werd de zoektocht naar de man beëindigd, hij was op dat moment niet gevonden (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
Rond middernacht werd de zoektocht naar de man beëindigd, hij was op dat moment niet gevonden (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
23.54

Vrachtwagen in berm verzorgingsplaats

Een vrachtwagenchauffeur is gisteravond laat met zijn vrachtwagen weggestuurd van verzorgingsplaats Kloosters bij Oirschot. Daar had hij zijn vrachtwagen in de berm geparkeerd en was hij gaan slapen. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit, maakte de chauffeur wakker en verzocht hem daar weg te rijden.

Wachten op privacy instellingen...
22.26

Fikse schade na ongeluk

Twee automobilisten zijn gisteravond op elkaar gebotst op de kruising van de Karel de Grotelaan met de Donizettilaan in Eindhoven. Een van de betrokkenen werd in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De weg werd richting het centrum afgesloten. De twee auto's zijn flink beschadigd geraakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone