Bekijk hier de verkiezingsuitslagen, zo is in jouw gemeente gestemd

16 maart 2023 om 07:15 • Aangepast 25 maart 2023 om 02:05
nl
Benieuwd hoe er in jouw gemeente is gestemd? Hier vind je alle uitslagen zodra ze bekend zijn. De BoerBurgerBeweging (BBB) is ook in onze provincie de grootste geworden, gevolgd door de VVD. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag. In totaal ging 55 procent van de Brabanders naar de stembus.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In onderstaande kaart kun je zien wat de uitslag in Brabant is. Klik op de loep om naar jouw gemeente te zoeken. De uitslag worden vergeleken met de vorige Provinciale Statenverkiezingen in 2019.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de vorige provinciale verkiezingen was de VVD met 10 zetels de grootste partij. Forum voor Democratie behaalde toen 9 zetels, het CDA 8. De kaarten zijn nu heel anders geschud.

Op basis van ongeveer 80 procent van de getelde stemmen blijkt BBB de grootste partij na de provinciale verkiezingen. De VVD, vier jaar geleden nog de grootste partij in deze provincie, is nu tweede met veertien procent van de stemmen. Het CDA halveert, van 13,3 naar 6,5 procent.

De opkomst in Brabant is 55,3 procent. Dat was in 2019 52,2 procent. Onze provincie had daarmee de twijfelachtige eer van de laagste opkomst van heel Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!