Dag en nacht trainen om te pieken bij het NK Legpuzzelen

16 maart om 20:31 • Aangepast zaterdag om 02:03
nl
Dag en nacht traint Kristel Pennings uit Valkenswaard momenteel om binnenkort te pieken in de finale van het NK Legpuzzelen. "Zeker weten. Ik heb al nachten niet geslapen", lacht Kristel. In Brabant Vandaag vertelt ze enthousiast over haar passie: de legpuzzel.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Hoogtestages, parcours verkennen of trainen totdat je bijna letterlijk een ons weegt. Dat is allemaal niet besteed aan een puzzelaar. Hoe ziet de voorbereiding op het NK Legpuzzelen, met de finale op 7 mei, er dan uit voor Kristel? "Ik puzzel al zolang ik me kan herinneren. Het is dus een trainingskamp van heel mijn leven. Je speelt op het NK met zijn vieren als team. We trainen op dit moment dag en nacht."

Kristel en haar teamgenoten bereiden zich voor op het NK door veel puzzels te leggen. "Dat zeker! We maken vooraf afspraken: hoe vallen we de puzzel aan? Wie doet welk stuk? Wij hebben bijvoorbeeld ook de afspraak dat we alleen maar praten over puzzelen, anders zitten we alleen maar over niks te kletsen."

"Begin nooit met de randen van de puzzel."

Het team heeft niet echt een rolverdeling. "We hebben wel iemand die graag de puzzelstukjes met lucht legt of de kantjes van de puzzel. Ieder teamlid heeft zo zijn voorkeur. Bij het NK weet je vooraf niet welke puzzel je voorgeschoteld krijgt", zegt Kristel.

Haar vriend is de coach van het team. "Hij gaat vooral kijken bij andere teams. Hoe ver zijn de tegenstanders? Wat is hun tactiek? Soort van spioneren, maar dat kan ik nu beter niet zeggen. In de finale strijden we tegen 45 teams. Vorige keer zijn we als negentiende geëindigd, maar nu hebben we nog meer getraind. Dat moet lukken dus."

Heeft ze nog een gouden tip voor de thuispuzzelaar? "Begin nooit met de randen van de puzzel, maar met de dezelfde kleuren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone