Doelman Bart Verbruggen opgeroepen voor Oranje-selectie

17 maart 2023 om 12:38 • Aangepast 28 maart 2023 om 02:02
nl
Doelman Bart Verbruggen uit Breda is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Het is de eerste keer dat Verbruggen, die bij de Belgische topclub Anderlecht onder de lat staat, wordt opgeroepen voor de Oranje-selectie.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Oranje speelt op vrijdag 24 maart tegen WK-finalist Frankrijk en drie dagen later in Rotterdam tegen Gibraltar. Het zijn kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland.

Uitstekende indruk
De 20-jarige Verbruggen, geboren in Breda, maakt dit seizoen een uitstekende indruk bij Anderlecht. Donderdagavond blonk Verbruggen opnieuw uit. Vooral dankzij Verbruggen overleefde de Belgische club een ware storm van de Spaanse club Villarreal in de achtste finales van de Conference League: 0-1.

Dat Verbruggen donderdag in Estadio de la Ceramica de nul hield, was een klein mirakel, meldde de NOS. Villarreal ondernam liefst negen doelpogingen tussen de palen. In de hectische slotfase wist de keeper uit Breda alle ballen op soms miraculeuze wijze uit zijn doel te houden.

WDS'19 en NAC Breda
De 20-jarige Verbruggen begon zijn carrière bij WDS '19 in Breda. Dat is dezelfde club waar ook Virgil van Dijk is begonnen met voetballen. Via de keepersacademie van Arno van Zwam stapte hij in 2014 over naar NAC Breda.

In oktober 2019 ondertekende Verbruggen zijn eerste profcontract bij NAC. De talentvolle Verbruggen speelde geen enkele officiële wedstrijd voor NAC. In augustus 2020 verkaste hij voor 300.000 euro van NAC Breda naar RSC Anderlecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!