Nepagenten beroven buitenlandse chauffeurs van tienduizenden euro's

17 maart 2023 om 16:02 • Aangepast 25 maart 2023 om 02:05
nl
Zeker vijf buitenlandse chauffeurs zijn deze week beroofd door mensen die zich voordeden als politieagent. Onder bedreiging van een wapen moesten de slachtoffers tienduizenden euro's afstaan. Dit gebeurde in Veghel, Uden en Sint Hubert.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Alle berovingen gebeurden op woensdag 15 maart. Een daarvan was op de Hapseweg in Sint Hubert. Rond één uur 's middags werd daar een chauffeur van een autoambulance beroofd. Nepagenten hielden hem staande door naast hem te rijden met het bord 'Stop Polizei'. De agenten droegen geen uniform, maar lieten een nep politiepasje zien.

Toen de chauffeur stopte, werd hij gevraagd om drugs en geld te geven. De chauffeur zei dat hij geen drugs had, maar wel geld. Hij wilde naar het politiebureau gaan om daar verder te praten, maar daar was de nepagent het niet mee eens. De verdachte trok een wapen en dwong de chauffeur om duizenden euro's af te staan.

Tienduizenden euro's
De politie vermoedt dat alle berovingen door dezelfde groep zijn gepleegd. Uit Uden en Veghel heeft de politie vier soortgelijke meldingen gekregen. Autohandelaren zijn hier staande gehouden door nepagenten en beroofd van tienduizenden euro's.

"Bij twijfel, vraag altijd naar de identificatie van de politieagent en bel meteen 112 als het niet klopt", adviseert de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!