Dronken fietser is de weg kwijt en slingert zonder licht over N261

19 maart om 08:22 • Aangepast maandag om 10:05
nl
Een fietser slingerde vrijdagavond zonder verlichting over de Midden-Brabantweg - een deels 80-, deels 100-kilometerweg - van Waalwijk richting Tilburg. Een verbaasde agent zag de man rijden en ging achter hem aan. De opmerkelijke actie werd zaterdag door de politie van Waalwijk op Facebook gedeeld.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De man was de agent even daarvoor al opgevallen toen hij rond halfelf zonder verlichting over de Noorder Allee in Waalwijk reed. De agent keerde meteen zijn auto bij de eerstvolgende rotonde. Maar toen hij achter de man aanging om hem aan te spreken, reed die al slingerend op de Midden-Brabantweg.

"Veel automobilisten hebben het weleens meegemaakt. Je rijdt in de auto en denkt: zie ik dat nou goed", laat de politie weten.

Verschillende processen-verbaal
De man werd meteen door de agent stilgezet. Hij bleek dronken. De 46-jarige man was op zoek naar zijn slaapplek. Deze bleek te zijn in de wijk Zanddonk.

De man is met verschillende boetes op zak thuis afgezet. "Wat zou er gebeurd zijn als de agent dit niet had waargenomen?", vraag de politie zich af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone