Frans Bauer wilde carrière opgeven voor Mariska: 'Ze is mijn alles'

21 maart 2023 om 09:17 • Aangepast 29 maart 2023 om 02:00
nl
Frans Bauer stond klaar om zijn carrière op te geven als zijn vrouw Mariska 24 uur per dag zorg nodig zou hebben na haar herseninfarct van vorig jaar. Dat wist de zanger vanaf het moment dat hij met haar het ziekenhuis in stapte, zo vertelt hij in de podcast '30 minuten rauw' van Ruud de Wild.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Bauer zei tegen De Wild: "Ik heb gewoon gezegd: 'Als Maris hier niet uit komt, dan stop ik met zingen. Dan ga ik haar fulltime verzorgen.' Ja, absoluut." Als De Wild de zanger vervolgens vraagt of dat moet, antwoordt hij: "Ja, niet dat moet, dat wil ik gewoon. Ze is moeder van m’n vier kinderen. We zijn altijd samen."

'Piepende banden'
Mariska is inmiddels weer grotendeels de oude. Maar de schrik zit er bij Bauer nog steeds in. De zanger is hypochonder geworden.

"Ja, ik ben wel iemand die, als hij iets voelt, meteen in de auto stapt om naar een dokter te rijden. Zeker als het Mariska aangaat. Als zij ook maar een beetje duizelig is, dan is het met piepende banden naar de huisartsenpost. En als ik die niet kan bereiken, dan staat er in no-time een ziekenauto."

'Serieus bang'
"En als die er niet op tijd is, dan zie je mij met Maris op de achterbank richting ziekenhuis of wat dan ook rijden", vervolgt Bauer. "Ja, ik ben er gewoon serieus bang van. Ze is mijn alles. Dat ga je pas echt beseffen als je je vrouw achteruit ziet gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.