Arnol Kox geëerd met eigen biertje: 'Fijn dat mensen nog aan hem denken'

21 maart 2023 om 13:38 • Aangepast 29 maart 2023 om 02:00
nl
De stadsprediker Arnol Kox wordt bijna drie jaar na zijn overlijden geëerd met een biertje dat zijn naam draagt: 'Goeie Arnol'. Daarmee leeft de bekende Eindhovenaar voort in de gedachten van veel stadgenoten, voor wie hij nog steeds een boegbeeld is: "Iemand met onbenut talent die toch zijn draai wist te vinden in de maatschappij."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

"Superleuk. Ik was echt verrast", zegt Gerrie Diederen, de weduwe van de stadsprediker. "Het is fijn om te horen dat mensen nog steeds aan hem denken."

Brouwerij Rabauw en Twentytwo Tattoo uit Eindhoven belden haar onlangs op met de plannen voor een nieuw biertje. De ondernemers willen een eerbetoon brengen aan hun stadsheld, vertelt Joyce de Vaan van de brouwerij.

"Hij kon niet altijd op begrip rekenen."

"Arnol kon niet altijd rekenen op begrip van mensen, maar hij staat voor ons symbool als iemand die met onbenut talent toch zijn draai wist te vinden in de maatschappij. Wij bieden zelf ook dagbesteding aan mensen zonder vanzelfsprekende positie in de maatschappij."

Het biertje viel volgens haar al goed in de smaak. "We hebben het getest onder bezoekers van de brouwerij. Het lijkt op een donker Schots speciaalbiertje met verschillende granen waardoor het een karamelachtige smaak krijgt."

"Groot op het blik afgebeeld."

Een tattoo-artist maakte een ontwerp van het blikje waarop Kox staat tussen bekende Eindhovense gebouwen. "Het hele ontwerp blijft nog even geheim, maar hij komt zeker prominent op het blikje te staan", belooft Joyce.

Over twee weken neemt Gerrie het eerste blikje in ontvangst. "Ik ben heel benieuwd maar het zal ongetwijfeld mooi en lekker zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.