Poging carjacking in Eindhoven: twee verdachten aangehouden

21 maart 2023 om 17:56 • Aangepast 30 maart 2023 om 02:01
nl
Twee verdachten van carjacking zijn dinsdagochtend thuis van hun bed gelicht in Eindhoven en Berlicum. Dat meldt de politie. Het duo wilde op zaterdag 4 maart een man beroven van zijn auto en geld. Het slachtoffer werd door de daders bedreigd met een vuurwapen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De 21-jarige man uit Nederweert werkt in Eindhoven en reed rond elf uur in de avond met de auto naar huis. Toen hij even stopte op de Dr. Holtroplaan, stapten plotseling twee mannen bij hem in.

Ze bedreigde de bestuurder met een vuurwapen en een mes. Ook kreeg het slachtoffer klappen tegen het hoofd. De overvallers dwongen de man naar een afgelegen plek in het Limburgse Swartbroek te rijden. Daar wilden zij hem achterlaten en de auto en zijn geld meenemen.

Ontsnappen
Uiteindelijk wist het slachtoffer het tweetal zover te krijgen dat hij door mocht rijden naar een tankstation langs de snelweg A2. Daar kon hij uit de auto ontsnappen met zijn autosleutels. De overvallers gingen er daarna lopend vandoor.

Onderzoek door de politie leidde naar beide verdachten. Het gaat om een 26-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Berlicum bij Den Bosch. Ze blijven voorlopig in de cel en worden verhoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!