Minder voetbalfans naar uitduels omdat werkpassen stewards zijn verlopen

23 maart 2023 om 17:50 • Aangepast 1 april 2023 om 02:00
nl
FC Den Bosch neemt maximaal 250 supporters mee naar de resterende uitwedstrijden van dit seizoen. Doordat de vergunningen en werkpassen van de eigen stewards zijn verlopen, moet er beveiligingspersoneel worden ingeschakeld. Dat is duur en als er meer supporters meereizen naar een uitwedstrijd, moeten er ook meer beveiligers worden ingehuurd, zegt de club.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De problemen ontstonden doordat medewerkers van de veiligheidsorganisatie van de voetbalclub ziek thuiszitten. Sinds december pakken een interim veiligheidsmanager, twee vrijwilligers en een aantal kantoormedewerkers naast hun normale werk taken van de veiligheidsorganisatie op.

"Dat is geen ideale situatie. Ze moeten onder meer achterstallig werk afhandelen. Doordat essentiële informatie ontbreekt, vraagt dat veel van de organisatie," meldt FC Den Bosch.

Zo werd dus vergeten om de werkpassen van de stewards te verlengen. De huidige stewards mogen wel als servicemedewerker worden ingezet, maar geen veiligheidstaken uitvoeren.

Te laat betaald
De club noemt meer redenen om minder uitsupporters mee te nemen. Zo zouden niet alle busmaatschappijen supporters van de club willen vervoeren door negatieve ervaringen uit het verleden. De club heeft een aantal keren rekeningen niet op tijd te betaald, wat ook voor wantrouwen bij de vervoerders zorgt.

Ook leggen clubs soms beperkingen op aan het aantal bezoekers. Zo is er geen uitpubliek welkom bij de wedstrijd van 2 april tegen Willem II. In oktober 2022 braken nog rellen uit bij deze wedstrijd. De ME ontruimde daarop het vak met de supporters van FC Den Bosch.

Vriendschappelijke banden
Den Bosch moet dit seizoen ook nog op bezoek bij Heracles, NAC, Roda JC, Jong Utrecht en De Graafschap. Bij de wedstrijd tegen Roda JC probeert de club meer supporters mee te nemen vanwege de vriendschappelijke banden tussen de twee clubs.

De club vraagt de supporters om begrip voor alle problemen. Hoeveel fans er normaal gesproken meegaan, kon donderdagmiddag niemand bij de club zeggen. Ook de supportersvereniging wil niet reageren op het nieuws.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!