Michael van Gerwen verliest finale van Premier League in Newcastle

24 maart 2023 om 07:15 • Aangepast 1 april 2023 om 02:00
nl
Michael van Gerwen blijft goed op dreef in de Premier League darts. Ook donderdagavond, tijdens de achtste speelronde, bereikte de Vlijmenaar de finale. Maar daarin had hij niets in te brengen tegen de Welshman Gerwyn Price.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Van Gerwen begon de achtste speelronde met een wedstrijd tegen de Schot Peter Wright. Dat duel ging lange tijd gelijk op. Van Gerwen had in de beslissende leg een fraaie 150-uitgooi nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

In de halve finale had 'Mighty Mike' geen moeite met de Engelsman Nathan Aspinall, die een ronde eerder nog afrekende met de Belg Dimitri van den Bergh. Van Gerwen zette 'The Asp' met 6-0 opzij.

Zware finale
Dat beloofde wat voor de finale tegen Gerwyn Price. Maar daarin moest Van Gerwen de eerste leg, die hij mocht beginnen, meteen afstaan. Dit bleek de voorbode een zware wedstrijd. Met een tien- en een twaalfdarter liep de Welshman verder weg bij Van Gerwen.

Even dreigde en zogenoemde whitewash (een 6-0 nederlaag), maar dat kon Van Gerwen met het raken van de dubbel tien in de zesde leg voorkomen. Een beurt later maakte Price het karwei alsnog af met een tiendarter op dubbel twintig.

Stand
Van Gerwen gaat nog altijd aan de leiding in de Premier League darts, met 25 punten. Price volgt op zeven punten. "Ik speel de laatste paar weken echt goed", zei de Welshman na afloop. "Zeker tegen Michael heb je dit nodig om te kunnen winnen."

De volgende speelronde, volgende week donderdag, is in Berlijn. Daar begint Van Gerwen tegen de Welshman Jonny Clayton.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!