Video

Politie blij met aanhouding van lang gezochte crimineel: ‘Tikkie euforisch’

24 maart 2023 om 11:32 • Aangepast 1 april 2023 om 02:00
nl
Bij de politie in Den Bosch zijn ze erg blij met de aanhouding van een man, die donderdagavond na een lange achtervolging werd aangehouden in Den Bosch. De man sprong in de Kempenlandstraat uit zijn zwaar beschadigde Range Rover en verschanste zich in het appartement van zijn ex.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De Bossche hoofdagent Eric schrijft op Facebook: “Wij zijn blij, een tikkie euforisch. Eindelijk is de 22-jarige man die voor iedere politieagent in Den Bosch geen onbekende is en al maanden door ons gezocht wordt, na een wilde achtervolging aangehouden."

De hoofdagent schrijft niet waarvoor de man werd gezocht, maar wel dat hij de komende tijd in de gevangenis zal doorbrengen: "De komende jaren zal zijn verblijf in een justitiële inrichting zijn. Hebbes, zeg ik tegen Tessa. Wat hadden wij graag bij deze achtervolging willen zijn.”

Enkelband
Volgens bewoners kwam de man vaker in het appartementencomplex aan de Kempenlandstraat omdat zijn ex daar woont.

Volgens de getuige moet de man een sleutel hebben gehad om de deur naar de berging en garage open te maken, een zogenaamde druppel. Hij herkende de man meteen en wist ook te vertellen dat hij had gezien dat de man de vorige keren een enkelband droeg toen hij hem zag.

Range Rover
Agenten zaten al vanaf Limburg achter hem aan, toen het kenteken van zijn Range Rover door camera’s werd gespot toen hij over de grens kwam. De man werd al gezocht.

Na een lange achtervolging over de A2 en dorpen als Sint-Michielsgestel en Den Dungen eindigde In de Kempenlandstraat slaagde de politie erin om de Range Rover waarin de man reed, klem te rijden.

De man rende het gebouw binnen en een leger aan politie omsingelde het gebouw. Korte tijd later werd hij door een arrestatieteam overmeesterd en naar het politiebureau gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!