Video

Achtervolgde man (22) die werd gepakt in Den Bosch verdacht van plofkraak

24 maart om 13:01 • Aangepast 1 april om 02:01
nl
De 22-jarige man die donderdagavond na een lange achtervolging is aangehouden in een appartementencomplex in de Kempenlandstraat in Den Bosch, wordt verdacht van een plofkraak. Hij was voorlopig vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak. Hij stond gesignaleerd omdat hij zich daarbij niet aan de afspraken heeft gehouden. Volgens getuigen kwam de man vaker in de Kempenlandstraat bij zijn vriendin en is hij toen meerdere keren met een enkelband gezien.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De man van 22 jaar met een onbekend woonadres, zat in voorlopige hechtenis in een onderzoek naar een plofkraak. In afwachting van de rechtszaak kwam hij onder voorwaarden vrij. Dat hij een enkelband droeg, wijst erop dat hij binnen een bepaald gebied moest blijven.

Omdat hij zich niet aan die voorwaarden had gehouden, stond hij gesignaleerd. Waar hij was, was niet bekend. De politie had informatie gekregen dat de man in het buitenland zat, maar mogelijk met een bepaald voertuig terug naar Nederland zou komen.

Zuid-Limburg
Toen de Range Rover woensdagavond in Zuid-Limburg door een verkeerscamera werd gespot, bleek die informatie te kloppen.

Via meerdere verkeerscamera’s werd de auto langere tijd gevolgd totdat agenten in een onopvallende politieauto hem zagen rijden. De man kreeg bij de afslag Boxtel-Noord op de A2 een stopteken. De man stopte echter niet, maar ging ervandoor.

Er volgde een lange achtervolging door Sint-Michielsgestel en omgeving, waarbij de bestuurder zeer gevaarlijk capriolen uithaalde om uit handen van de politie te blijven. Hij reed met zeer hoge snelheden en op een gegeven moment reed hij zelfs met hoge snelheid tegen het verkeer in op de A2 bij Sint-Michielsgestel.

'Extreem gevaarlijk rijgedrag'
De man ging er bij de eerstvolgende afslag weer vanaf, maar zijn vlucht voor de politie stopte niet. Hij racete door Den Bosch, waarbij hij opnieuw gevaarlijke stunts uithaalde.

Vanwege het extreem gevaarlijke rijgedrag van de man en het feit dat hij er niet voor terugdeinsde om verschillende keren op politieauto’s in te rijden, braken politiemensen de achtervolging meerdere keren af. Drie politieauto’s raakten flink beschadigd.

Politiehelikopter
Uiteindelijk is de auto door de bemanning van een politiehelikopter gevolgd op zijn route door de stad. Vanuit de lucht zagen zij dat hij zijn auto parkeerde in de Kempenlandstraat en daar een appartementencomplex in vluchtte. Daar werd hij in de kelderboxen door een arrestatieteam aangehouden.

Tijdens de achtervolging, waarbij een groot aantal politiewagens betrokken waren, bleek dat er nog iemand in de auto zat. Deze 21-jarige man uit Den Bosch sprong tijdens de achtervolging op de Gestelseweg in zijn woonplaats uit de auto toen die even wat minder hard reed.

De man werd aangehouden en kreeg een boete omdat hij zich niet kon legitimeren. Een andere reden om hem langer vast te houden was er niet. De bestuurder zit nog wel vast en wordt naar een huis van bewaring gebracht.

Beelden van donderdagavond:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone