Alexander werd door twee mannen van zijn fiets geslagen omdat hij homo is

24 maart 2023 om 16:31 • Aangepast 1 april 2023 om 02:00
nl
Alexander (43) uit Prinsenbeek werd woensdagnacht mishandeld na een bezoekje aan vrienden. Twee mannen sloegen hem van zijn fiets, scholden hem uit en schopten hem in zijn buik waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Hij vermoedt dat de daders hem pakten omdat hij op mannen valt. "Ze riepen kankerhomo."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

"Het is verschrikkelijk dat je niet eens meer normaal over straat kan", vertelt Alexander nog altijd geschrokken. Na een bezoek aan vrienden dacht hij woensdagnacht rond half twee veilig naar huis te fietsen. Bij de Ettensebaan en Adriaan Klaassenstraat in Breda werd hij ineens belaagd.

"Ik kreeg uit het niets een duw of trap in mijn rug. Daarna werd ik uitgescholden voor kankerhomo en werd ik in mijn buik geschopt. Snel daarna ging het licht uit", vertelt hij geëmotioneerd.

"De daders waren met z'n tweeën en droegen donkere kleren. Ze spraken Nederlands met een buitenlands accent. Voor de rest weet ik niets. Ik denk dat ze mij moesten hebben omdat ik op mannen val. Misschien zagen ze dat aan mijn hoog geblondeerde haar."

"Opmerkingen over mijn haar en geaardheid krijg ik vaker."

Alexander vindt het onbegrijpelijk dat mensen hem daarop afkeuren. "Ik loop erbij hoe ik er graag bij wil lopen. Opmerkingen over mijn haarkleur of geaardheid krijg ik vaker, dat doet me niks. Maar dat mensen hun handen niet thuis kunnen houden, vind ik verschrikkelijk."

Na een tijdje kwam hij weer tot bewustzijn op de donkere weg die tussen bedrijven ligt. "Er zat maar vijf minuten tussen de appjes naar mijn vrienden van voor en na ik weer bijkwam. Het is dus erg snel gegaan. Ik ben weer naar huis gefietst en heb daar de politie gebeld."

"Ik ben enorm geschrokken en slaap erg slecht."

De politie nam zijn verklaring op en belde de ambulance. "Ik moest mee in de ambulance en heb een nacht in het ziekenhuis gelegen omdat ik steeds wegviel. Ik heb een opgezwollen en rode borst en ik heb veel moeite met ademen. Het doet ook veel pijn als ik iets optil."

Geestelijk heeft de mishandeling ook veel schade aangericht bij Alexander. "Ik ga nu heel snel met mijn hond wandelen en kijk wel tien keer achterom. Ik ben enorm geschrokken en slaap erg slecht. Ik vraag mij continu af waarom mensen zoiets doen. Het voelt als een soort aanslag op mij."

"Ik hoop dat ze de daders vinden."

Woensdag gaat hij aangifte doen. "Ik hoop dat ze de daders vinden. De agent die woensdagnacht bij me was, nam het in ieder geval hoog op."

De politie bevestigt de verklaring die Alexander deed na de mishandeling. "Verder kunnen wij nog weinig kwijt over de zaak omdat hij nog aangifte moet doen. Ik zie niets in het systeem van eerdere voorvallen op deze plek", aldus een woordvoerder van politie Midden- en West-Brabant.

Alexander hoopt dat zijn oproep in een buurtapp camerabeelden oplevert. Mensen die beelden hebben of meer weten, kunnen contact opnemen met de politie.

De splitsing van de Ettensebaan en Adriaan Klaassenstraat.
De splitsing van de Ettensebaan en Adriaan Klaassenstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!