Video

Man die vanaf zijn balkon op huizen schoot is opgepakt

24 maart 2023 om 18:42 • Aangepast 1 april 2023 om 02:01
nl
De man die vrijdagmiddag vanaf zijn balkon aan de Beverloweg in Eindhoven op een blok rijtjeshuizen aan de overkant van de straat schoot, is rond halftien 's avonds opgepakt. De verdachte, een 52-jarige Eindhovenaar, wist in eerste instantie te vluchten, voordat het arrestatieteam bij het flatgebouw aankwam.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Even voor zessen kreeg de politie de melding van een man die vanaf zijn balkon zou hebben geschoten. In een ruit van een huis aan de overkant was ook een kogelinslag te zien.

Omsingeling
Meteen werd er flink uitgerukt. Het gebied werd afgezet en een arrestatieteam omsingelde het gebouw. Na onderzoek bleek dat de man op dat moment al gevlucht was. Rond zeven uur mochten de bewoners van het gebouw daarom weer terug naar binnen.

In de uren daarna hoorde de politie mogelijke getuigen en deed ze sporenonderzoek. Uiteindelijk kon de man rond halftien worden aangehouden op het Gerretsonplein in Eindhoven. Waarom hij is begonnen met schieten, onderzoekt de politie nog. Bij de schietpartij raakte niemand gewond.

Niet de eerste keer
Volgens buurtbewoners is het niet de eerste keer dat er is geschoten. Ook in garageboxen in de straat zitten de nodige kogelgaten en een aantal jaar geleden zou er ook al vanuit de flat zijn geschoten. In het gebouw waar de schutter woonde, vond de politie onder meer een aantal zwaarden. Die zijn in beslag genomen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
De politie deed onderzoek bij het beschoten huis (foto: SQ Vision).
De politie deed onderzoek bij het beschoten huis (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!