Gemeente Eindhoven sluit TikTok af voor ambtenaren

25 maart 2023 om 07:22 • Aangepast 4 april 2023 om 02:02
nl
Ambtenaren van de gemeente Eindhoven hebben op hun werkplek en werktelefoon vrijwel geen toegang meer tot TikTok. Ook het account van de gemeente op de Chinese filmpjesapp is deze week verwijderd. Daarop was 16 november voor het laatst gepost door de gemeente.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Sinds eind november is het voor ambtenaren onmogelijk om de app op hun werktelefoon te installeren. "Het is niet expliciet verboden maar wordt standaard technisch onmogelijk gemaakt", legt een woordvoerster van de gemeente Eindhoven uit.

Onmiddellijk verwijderen
Medewerkers die de app al op hun mobiele telefoon hadden staan, kunnen die binnenkort niet meer gebruiken. Het kost volgens de gemeente alleen nog wat tijd om de toegang tot TikTok via alle toestellen onmogelijk te maken. "Intussen is hen gevraagd de applicatie per direct te verwijderen." Ook toegang tot de website van TikTok is door de gemeente geblokkeerd.

TikTok ligt al langer wereldwijd onder vuur. Het platform is technisch in staat toetsaanslagen vast te leggen en de vrees bestaat dat gevoelige informatie daarom niet veilig is en in handen komt van de Chinese overheid. TikTok zou banden onderhouden met de Chinese regering.

Eerder deze week werd ook rijksambtenaren gevraagd spionagegevoelige apps van hun werktelefoon te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!