Theo Maassen stuurt 3-jarig meisje weg bij zijn theatershow

25 maart 2023 om 11:48 • Aangepast 4 april 2023 om 02:02
nl
Cabaretier Theo Maassen heeft een 3-jarig meisje en haar moeder weggestuurd uit de zaal van het Arenberg Theater in Antwerpen waar hij vrijdagavond zijn show 'Onbekend Terrein' gaf. "Sorry, maar ik doe mijn show niet voor een 3-jarige", zei Maassen.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Yvonne Scherphof uit Den Bosch zat op dat moment in de zaal, samen met haar man. "Ik had hem al een paar keer aangetikt. Hoor ik dat nou goed, zei ik, ik hoor een kind?" Tussen de grappen van Maassen door hoorde ze het geschater en gegrinnik van klein meisje. Eerst dacht ze dat het misschien een lachband was, maar dat bleek niet het geval. Het viel Maassen uiteindelijk ook op.

Met zijn hand boven zijn ogen tuurde Maassen de zaal in. "Zo heb ik nog nooit iemand horen lachen", reageerde de cabaretier. Hij had nét een grove grap gemaakt over zijn ouders. "Toen moest het kindje zó hard lachen, dat het iedereen opviel."

"We grapten altijd wel dat Belgen dom zijn, maar ik begin nu toch wel te denken dat het echt zo is."

"Je bent 3?", reageerde Maassen geschokt. "Dan wil ik jullie eigenlijk echt vragen de zaal te verlaten." Dat deden ze, met de moeder een beetje gebogen over het jonge meisje. Een raar moment, vond Scherphof. Ze kon niet horen of de moeder nog wat terug zei. Maassen was even van zijn à propos, maar hij gebruikte het voorval om zijn show nog wat kracht bij te zetten. "We grapten altijd wel dat Belgen dom zijn, maar ik begin nu toch wel te denken dat het echt zo is", ging hij verder.

Het theater betreurt het voorval tijdens de voorstelling, laat het zaterdag in een reactie aan Omroep Brabant weten. "Voor zowel Theo Maassen, als het kind, als de ouders", zegt Arenberg. Ze leggen uit dat de verantwoordelijkheid voor de leeftijdsgrens bij de comedian zelf ligt. "Als een comedian zijn werk niet geschikt vindt voor jonge kinderen, is dat zijn artistieke keuze."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!