Willem II wint in eigen huis, TOP Oss verliest in laatste seconde

26 maart 2023 om 18:06 • Aangepast 5 april 2023 om 02:02
Willem II heeft zondagmiddag in de Keuken Kampioen Divisie een moeizame 2-0 zege geboekt op het bezoekende MVV Maastricht. Helmond Sport hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-0). TOP Oss verloor in de allerlaatste minuut van Telstar en ook FC Den Bosch ging ten onder, met 3-2 bij de nummer twee van de ranglijst, Heracles Almelo.
Profielfoto van Rochelle Moes

FC Dordrecht - Helmond Sport 0-0
Weer wist Helmond Sport geen hoge ogen te gooien op vreemde bodem. De ploeg van trainer Bob Peeters heeft al vier maanden geen uitwedstrijd gewonnen. Net als het eveneens erg laag geklasseerde FC Dordrecht kwam het tot weinig kansen. Alleen Jelle Glossink zorgde aan het eind van de eerste helft en in de slotfase voor wat spanning, maar hij wist het net niet te raken. Het bleef 0-0.

Willem II - MVV Maastricht 2-0
In Tilburg stond Willem II tegenover MVV Maastricht. De ploeg van Reinier Robbemond scoorde al vroeg de 1-0, door Elton Kabangu. Daarna moest ze hard vechten om die voorsprong te behouden. Toen de blessuretijd van de wedstrijd net was ingegaan, was MVV dichtbij de gelijkmaker, maar de bal kwam op de lat. Een halve minuut later zorgde Willem II-speler Joeri Schroijen (ex-MVV) voor de verlossende goal: 2-0.

Heracles Almelo - FC Den Bosch 3-2
Al in de eerste minuut kwam FC Den Bosch op achterstand tegen Heracles Almelo. Lucas Schoofs opende de score. De Bosschenaren gaven snel tegengas want even later trok Rik Mulders de stand gelijk. Toch kwam Heracles aan het eind van de eerste helft weer op voorsprong, dankzij Samuel Armenteros, en werd het door een eigen doelpunt van FC Den Bosch-speler Teun van Grunsven zelfs 3-1. Na de rust maakte FC Den Bosch het weer even spannend na een treffer van Nikolaj Möller, maar de stand bleef tot het laatste fluitsignaal 3-2.

Telstar - TOP Oss 1-0
Al na een paar minuten spelen was het duidelijk dat Telstar de boventoon voerde. De thuisploeg kreeg meerdere kansen en liet TOP Oss met de schrik vrijkomen. Na de rust leken de Ossenaren weer op krachten gekomen, maar ze wisten niet tot scoren te komen. Ook bij Telstar bleven nieuwe kansen uit en lange tijd leek de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel te eindigen. In de allerlaatste seconde verloor TOP alsnog het duel door een treffer van Glynor Plet.