Urenlang problemen op de A27 en A58 na ongelukken

27 maart 2023 om 07:11 • Aangepast 5 april 2023 om 02:03
nl
Het verkeer moest maandagochtend rekening houden met veel vertraging op de A27 (Breda-Gorinchem) en de A58 (Tilburg-Eindhoven). Op beide wegen werd een rijstrook afgesloten na een ongeluk.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het ongeluk op de A27 gebeurde rond kwart voor zeven bij Gorinchem. De afsluiting van de linker rijstrook daar leidde rond kwart over zeven tot een elf kilometer lange file vanaf Geertruidenberg.

De ANWB waarschuwde voor meer dan een uur vertraging en adviseerde het verkeer richting Zuid-Holland om te rijden via Waalwijk over de A59 en de A2.

Om tien voor halfacht werd die afgesloten rijstrook weer vrijgegeven, maar het duurde nog tot negen uur voordat de file was opgelost. Rond acht uur stond er nog altijd dertien kilometer file vanaf Geertruidenberg.

Nog een ongeluk op de A27
Het ging ook mis op de weg van Gorinchem richting Breda. Daar werd na een botsing, die rond kwart over zeven 's ochtends plaatsvond, de linkerrijstrook afgesloten bij Oosterhout-Zuid.

Dit leidde rond halfacht tot een acht kilometer lange file vanaf Geertruidenberg, maar deze rijstrook werd alweer snel vrijgegeven.

Botsing vier auto's
Op de A58 ging het mis ter hoogte van Best. Daar botsten vier auto's op elkaar. Ook daar werd de linker rijstrook afgesloten. Dit leidde rond halfacht tot een twaalf kilometer lange file vanaf Moergestel, goed voor bijna anderhalf uur vertraging.

Ook hier werd een omleiding ingesteld. Verkeer richting Eindhoven werd aangeraden over Den Bosch te rijden via de A65 en de A2. Vlak na acht uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven en rond halfnegen waren de problemen op deze weg verleden tijd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!