Flexôtel voor bijna 600 arbeidsmigranten in Nuenen

29 maart 2023 om 10:27 • Aangepast 7 april 2023 om 02:00
nl
In Nuenen komt huisvesting voor 574 arbeidsmigranten. Achter het voormalige hotel-restaurant De Collse Hoeve worden onder de noemer Flexôtel appartementen en studio's gebouwd. Het historische gebouw blijft staan.
Profielfoto van Willem-Jan SchampersProfielfoto van Studio040
Geschreven door
Willem-Jan Schampers & Studio040

Het project is ontwikkeld door KaFra Housing in Venray en wordt gebouwd door BanBouw in Nuenen. De naam De Collse Hoeve blijft bestaan. De gemeente Nuenen steunt het project dat bijdraagt aan de regionale doelstelling voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Het Flexôtel krijgt appartementen voor vier bewoners met eenpersoons slaapkamers en studio's voor stellen. Er komen verder een receptie, recreatieruimtes en woonruimte voor een beheerder. De buitenruimte moet een parkuitstraling krijgen.

'Uitbuiting voorkomen'
Het voormalige hotel-restaurant zat deels in een boerderij uit 1887. In 2021 drong de gemeenteraad aan op een beschermde status voor De Collse Hoeve de hoeve. Het gemeentebestuur gaf toen aan dat de projectontwikkelaar zelf mag bepalen wat er gebeurt met het gebouw, maar zei wel te hopen dat de hoeve zou blijven bestaan.

KaFra Housing wil goede leefomstandigheden voor arbeidsmigranten uit onder meer Oost-Europa bieden. “Het project voldoet aan de hoogste normen", zegt initiatiefnemer Frank van Gool. "We willen voorkomen dat arbeidsmigranten worden uitgebuit door huisjesmelkers."

Getrainde beheerders
Ook moet het project de druk op de plaatselijke woningmarkt verlichten. "Woonhuizen blijven hierdoor beschikbaar voor lokale starters, gezinnen en ouderen", aldus Van Gool.

Bij het project komen ook speciaal getrainde beheerders. Zij bieden voorlichting over wonen in Nederland. Ze helpen en begeleiden de tijdelijke bewoners waar dat nodig is. Er komt nog een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Zij kunnen ook meepraten in een klankbordgroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.