Voor 300.000 euro aan microfoons gestolen bij muziekstudio

29 maart 2023 om 07:18 • Aangepast 7 april 2023 om 02:00
nl
Bij de muziekstudio van Audioworkx aan de Breestraat in Hoogeloon zijn twee weken geleden tachtig microfoons gestolen. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. De microfoons hebben een totale waarde van 300.000 euro.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Inbrekers kwamen op dinsdagochtend 14 maart de studio binnen door bij een opnameruimte door het raam naar binnen te klimmen. Volgens het opsporingsprogramma zijn muziekstudio’s de laatste tijd steeds vaker het doelwit van inbrekers.

“Waarschijnlijk worden de gestolen instrumenten en andere spullen te koop aangeboden. We roepen muziekstudio’s op online extra op te letten”, zegt een politiewoordvoerder in het programma. Ze kunnen bijvoorbeeld worden verkocht op sites als Marktplaats en e-Bay.

'Flink over de zeik'

“Ik ben flink over de zeik”, zegt Frans Kaethoven, eigenaar van Studio Audioworkx. “Rond vier uur ging het alarm af. Dat gebeurt weleens vaker. In de studio hangen bewegingsmelders en camera’s. Soms loopt er een muis en dan gaat het alarm ook af.”

Frans schriok wakker en liep vanuit zijn huis naar de studio iets verderop. “Alles was dicht. Ik haalde de deur van het slot en zette het alarm uit. Toen ik in de opnameruimte kwam, zag ik het al.”

Volgens de eigenaar moesten de inbrekers door vier lagen veiligheidsglas voordat ze binnen waren. “Het glas lag grotendeels aan diggelen.” Daar vlakbij staat de kast met de microfoons. De duurdere microfoons zitten in koffertjes. "De koffertjes hebben ze laten staan, maar met de microfoons zijn ze er door het raam vandoor gaan. Ik was net te laat”, vertelt Frans.

Goed voorbereid
Volgens hem was de inbraak goed voorbereid. “Agenten hebben nog met honden naar de inbrekers gezocht. Tevergeefs. Het is de eerste keer in twintig jaar dat er bij ons is ingebroken”, vertelt Frans.

Onder de microfoons zijn een paar collectors items. “Bijvoorbeeld een Neumann U67. Daar worden op e-Bay bedragen tot 20.000 euro voor geboden. “We hebben twintig jaar over onze collectie. Het is echt onze passie.”

Inbrekers kwamen via het raam de studio binnen (Foto: Opsporing Verzocht).
Inbrekers kwamen via het raam de studio binnen (Foto: Opsporing Verzocht).

“Ik ben een nuchtere vent, maar lig er toch wakker van. Voor mijn gevoel kan het alarm elk moment afgaan. Dit kan de druppel zijn om ermee te stoppen. Het raakt me meer dan ik had gedacht.”

Frank Kaethoven, eigenaar van muziekstudio Audioworkx
Frank Kaethoven, eigenaar van muziekstudio Audioworkx

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!