Baby breekt botten door mishandeling, moeder is opnieuw zwanger

29 maart om 15:13 • Aangepast 7 april om 02:00
nl
Een 36-jarige vrouw uit Budel-Schoot heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) haar half jaar oude dochter langere tijd mishandeld. De baby liep door de mishandelingen breuken op in arm, pols, voet en ribben. Dat bleek woensdag in Den Bosch, tijdens de eerste pro-formazitting in deze zaak.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

De baby werd volgens het OM tussen mei en november vorig jaar mishandeld. Het meisje was toen nog geen jaar oud. De moeder wordt beschuldigd van poging tot doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel.

'Wel geschud'
De verdachte en haar advocaat waren niet bij zitting. De moeder zei eerder geen verklaring te hebben voor de breuken. Ze zegt haar dochter wel geschud te hebben. Onderzoek van een psycholoog en psychiater moet uitwijzen hoe de moeder er geestelijk aan toe is.

De vrouw zit vast omdat er volgens de rechtbank sprake kan zijn van vluchtgevaar en kans op herhaling. "De verdachte is op dit moment zwanger", verklaart de officier van justitie.

Vader ook verdachte
De vader is ook verdachte in de zaak omdat hij bij de mishandelingen zou zijn geweest. Volgens het OM heeft hij geen geweld gebruikt tegen zijn dochter.

De zaak gaat 12 juni pro forma verder.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone