Video

Fietser doodgereden: automobilist zonder rijbewijs reed met 123 door rood

30 maart 2023 om 11:58 • Aangepast 7 april 2023 om 02:01
nl
De man die in december in Tilburg een fietser doodreed en een vrouw zwaar verwondde wordt vervolgd voor doodslag of poging tot doodslag. De man reed volgens justitie met 123 kilometer per uur door rood op de Ringbaan-Oost, had geen geldig rijbewijs en had drugs gebruikt. De maximumsnelheid is daar 50.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Dat blijkt uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie (OM). Vrijdag staat de man voor het eerst voor de rechter in Breda. De 32-jarige Tilburger zit sinds het ongeluk op 21 december in de cel. Hij werd al eerder veroordeeld voor verkeersovertredingen.

Bij het ongeluk kwam een 61-jarige fietser om het leven en raakte een 72-jarige vrouw zwaargewond. Justitie vindt dat de man zodanig reed, dat hij had kunnen weten dat er dodelijke ongelukken konden gebeuren.

Ooggetuige
Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag 21 december. Volgens het OM reed de man met 123 kilometer per uur over de Ringbaan. Hij scheurde via de voorsorteerstrook om de auto’s heen die voor het rode licht stonden te wachten en botste op een fietsster die net begon met oversteken. Daarna raakte de man in een slip en knalde hij tegen een huis.

De auto schoot door en schepte een 61-jarige fietser, die op de plek van het ongeluk overleed. Daarna werd nog een geparkeerde auto geramd en kwam de BMW tot stilstand op de Ringbaan-Oost. De bestuurder klom uit het raam en nam de benen. Volgens een ooggetuige kon hij meteen worden gepakt door een leverancier van een bloemenzaak een stukje verderop.

Hoekhuis
De politie heeft na het ongeluk een uitgebreide reconstructie uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de man 123 kilometer per uur reed. Ooggetuigen schatten de snelheid van de BMW X5 zelfs op 125 tot 150 kilometer per uur.

Bij het ongeluk raakte een hoekhuis flink beschadigd. De auto had met volle snelheid de gevel geraakt en die is naar binnen geklapt. Het huis moet volgens een bouwadviseur verbouwd worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!