'PSV heeft een heel matig seizoen en dat komt door het beleid van de club'

31 maart 2023 om 14:27 • Aangepast 13 april 2023 om 02:03
nl
PSV is bezig aan een zeer matig seizoen, maar trainer Ruud van Nistelrooij wijst voor de oorzaak van die prestaties vooral naar de leiding van de club. Volgens de trainer is de situatie waar zijn ploeg zich in bevindt een logisch gevolg van de onrust binnen de club en een rommelige transferperiode. De oud-spits zegt dat hij zelf het maximale eruit haalt.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Dit seizoen zijn de prestaties van PSV nog alles behalve om naar huis te schrijven en dat komt ook bij Ruud van Nistelrooij hard aan. “Ik ben PSV’er. Dat doet zeer”, begint de trainer aan een betoog.

“Maar je kan het niet los zien van wat er dit jaar allemaal gebeurt. Het is een rommelig seizoen. Dat is het gevolg van het beleid, de onrustige transferperiode, blessures, schorsingen en het hele trieste verhaal van Thijs Slegers”, somt de oud-spits op.

"Als je de beste spelers verkoopt in de winter dan wordt de kans op een kampioenschap kleiner."

En dus roept de trainer op tot realiteit in Eindhoven. “Als je de beste spelers verkoopt in de winter dan wordt de kans op een kampioenschap kleiner. De onrust binnen de club kan je ook niet onder stoelen of banken steken. De komst van Earnest Steward maakt al het verschil.”

En dus volgt de logische vraag of PSV de titel verkocht heeft? “Dat zal duidelijk worden in mei. Maar we hadden het tot nu toe niet beter kunnen doen.”

"We hadden het tot nu toe niet beter kunnen doen."

De Eindhovense club kan nog strijden om plek twee in de competitie en een plek in de bekerfinale ligt voor het oprapen. Zaterdag wacht een nieuwe test op bezoek bij NEC. In de ziekenboeg is het een komen en gaan. Waar Olivier Boscagli waarschijnlijk terugkeert in de basisopstelling, zijn Armando Obispo en Jarrad Branthwaite niet beschikbaar. Walter Benitez traint inmiddels weer mee, maar zaterdag keept gewoon weer Joël Drommel bij afwezigheid van de Argentijn.

Qua internationals is iedereen ook fit teruggekomen. Alleen Ibrahim Sangaré kwam pas vrijdagmorgen aan in Nederland. Hij zou eventueel vervangen kunnen worden door Erick Gutiérrez.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!