NAC wint bij VVV, Helmond Sport en TOP Oss spelen gelijk

31 maart 2023 om 22:18 • Aangepast 13 april 2023 om 02:02
nl
In de Keuken Kampioen Divisie heeft NAC vrijdagavond goede zaken gedaan. De ploeg uit Breda won in Venlo met 3-1 van het hoger geklasseerde VVV.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Aimé Omgba opende al na een kwartier de score voor NAC. Na de tegentreffer van Kees de Boer beslisten Elías Már Ómarsson en Simon Janssen (met een eigen goal) het duel in de tweede helft in Bredaas voordeel.

FC Eindhoven en TOP Oss
NAC Breda was niet de enige ploeg die over de oostelijke provinciegrens speelde. Elders in Limburg, in Maastricht bij MVV, legde FC Eindhoven het nipt af tegen de thuisclub. Het werd 3-2. De formatie van trainer Rob Penders verzuimde na zeventien minuten een 2-0 voorsprong te nemen (na de openingstreffer van Charles-Andreas Brym miste Evan Rottier een strafschop). Daarna ging MVV erop en erover, via treffers van Ruben van Bommel, Marco Kleinen en Pieter Bogaers. De tweede Eindhovense treffer, van Ozan Kökcü, kwam te laat om het duel nog te kantelen.

TOP Oss speelde vrijdagavond thuis tegen Helmond Sport. Beide ploegen kwamen in een verhit duel niet verder dan een gelijkspel (2-2). TOP gaf een 2-0 voorsprong uit handen.

PEC Zwolle
Toch ging het vrijdagavond vooral over PEC Zwolle, dat verder afstand nam van Heracles Almelo in de kampioensrace. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie klopte Jong FC Utrecht met 2-0, terwijl Heracles tegen Almere bleef steken op een 1-1 gelijkspel..

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!