PSV is voor rust al klaar met NEC op emotionele avond

1 april 2023 om 21:59 • Aangepast 13 april 2023 om 02:05
nl
PSV heeft een eenvoudig avondje Nijmegen achter de rug. Bij rust lag tegenstander NEC al lang en breed op de rug: 0-3. Uiteindelijk stond na 90 minuten de eindstand 2-4 op het bord. Dankzij de zege lopen de Eindhovenaren uit op concurrent AZ dat eerder op de dag gelijkspeelde.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In de twaalfde minuut van de wedstrijd was voetbal even bijzaak. NEC-fans hadden opgeroepen te applaudisseren voor de overleden PSV-perschef Thijs Slegers. Het zorgde voor een indrukwekkende minuut waarbij ook het spel even stil lag. Ook voor het eerste fluitsignaal werd via een minuut stilte al stilgestaan bij het overlijden van Slegers.

0-1 was al de tussenstand toen het luide applaus in de twaalfde minuut klonk. Luuk de Jong had PSV kort daarvoor op voorsprong gezet toen hij alert reageerde op een rebound.

Speciale treffer
Niet alleen vanwege de ode aan Slegers was het een emotionele avond. Dat was het zeker voor Olivier Boscagli. De PSV-verdediger stond een jaar geleden voor het laatst in de basis, toen hij een zware knieblessure opliep.

Bij zijn rentree was de Fransman meteen belangrijk. Uit een vrije trap kopte hij de 0-2 binnen. De treffer betekende zoveel voor Boscagli, dat hij huilend ten aarde viel.

Voor PSV werd het feest een paar minuten later nog groter toen Joey Veerman het eindstation was van een snelle aanval. Hij besliste de wedstrijd voor rust door de 0-3 te maken.

Goede zege
Ook na de pauze bleef PSV hongerig. Het kwam al gauw op een nog riantere voorsprong nadat De Jong een voorzet vanaf de linkerkant binnentikte. Het was wederom een mooie aanval. Niet alleen de score, maar ook het spelbeeld gaf aan dat de Eindhovenaren op weg waren naar een meer dan verdiende zege. Het speelde frivool en liet niks heel van NEC.

En dat terwijl op voorhand een lastige uitwedstrijd werd verwacht in Nijmegen. Zeker gezien de dramatische uitbalans van PSV. Eindelijk liet de ploeg van Ruud van Nistelrooij ook zien op vreemde bodem een uitstekende pot te kunnen spelen.

Een clean sheet werd het niet. De tegentreffer na 60 minuten was er eentje om in te lijsten. Oussama Tannane schoot van grote afstand prachtig in de kruising. Een goal waar niemand bij PSV wat aan kon doen.

Goede zaken
Na de 1-4 zakte het niveau bij PSV, maar in de problemen kwam het niet meer. Toch was het wederom Tannane die met een wonderschone treffer scoorde en zo de eindstand bepaalde: 2-4.

Al met al boekte PSV een belangrijke zege en liep het zelfs twee punten uit op AZ dat eerder op de avond gelijkspeelde tegen Heerenveen. Volgende week komt Excelsior op bezoek in Eindhoven.

Lees ook: Ode aan overleden Thijs Slegers: minuut applaus tijdens wedstrijd PSV

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!