Video

Wallaby valt in het water, maar wordt van verdrinkingsdood gered

2 april om 22:18 • Aangepast 14 april om 02:02
nl
Een wallaby van zo'n vijf maanden oud is zondagavond uit het water gered van het dierenpark in Park Molenwijk in Boxtel. Voorbijgangers zagen dat de moeder steeds tegen een hek aan sprong en merkten op die plek het in het water gevallen diertje op.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De voorbijgangers belden de dierenambulance en de politie, maar kregen daar in eerste instantie geen gehoor. Toen medewerkers van Handhaving toevallig voorbijkwamen, werd de brandweer gealarmeerd. Samen met enkele agenten kwamen die naar het park om de wallaby uit het water te halen.

Het jonge dier was onderkoeld en werd daarom in warmtefolie gewikkeld. De dierenambulance werd ook ingeschakeld en nam daarna de verzorging voor de wallaby over. Het dier werd in een soort buidel gestopt en tegen de huid van een van de vrijwilligers gehouden, zodat het warm bleef. Zo is het naar een dierenopvangcentrum gebracht.

Maandag wordt gezocht welk dier de moeder van de jonge wallaby is, zodat ze weer kunnen worden herenigd. De dierenambulance meldt 's ochtends dat het diertje het naar omstandigheden goed maakt.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!