'Stratenmaker' Heijmans bestaat precies 100 jaar: 'Ik heb geel bloed'

3 april om 00:00 • Aangepast 13 april om 02:02
nl
Feest in Rosmalen, want maandag bestaat bouwbedrijf Heijmans precies 100 jaar. En dus was er taart voor de bijna 5000 medewerkers. "We zijn trots."
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Op 3 april 1923 begon de 20-jarige Jan Heijmans een stratenmakersbedrijf. Nu, precies een eeuw later, is zijn achternaam niet alleen een begrip in Rosmalen of heel Nederland, maar zelfs over de hele wereld.

In die jaren is er een hoop gebeurd, zo blikte CEO Ton Hillen maandag nog eens terug "De economische crisis in de jaren '30, de oorlog, en ook de jaren '70 waren niet makkelijk met de oliecrisis. En toch staan we hier gewoon. We geven bijna 5000 een werkplek en daar ben ik trots op."

Ondanks die groei, is het bedrijf zijn oorsprong nooit vergeten. "We zitten in Rosmalen. Hier liggen onze roots. Er werken ook nog steeds veel oorspronkelijke familieleden in het bedrijf. Die Brabantse gezelligheid proberen we te combineren met onze zakelijke kant."

Dat blijven ze ook de komende jaren doen, als het aan Hillen ligt. "We willen bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Daar gaan we de komende jaren verder mee aan de slag." En zelf is 'ie daar ook 'gewoon' bij. "Ik zit dertig jaar in dit bedrijf, dus ik heb wel een beetje geel bloed."

Het personeel werd getrakteerd op jubileumgebak (foto: ANP).
Het personeel werd getrakteerd op jubileumgebak (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!