Video

9000 varkens dood bij grote brand in twee stallen

5 april 2023 om 12:38 • Aangepast 13 april 2023 om 02:04
nl
Bij een varkensbedrijf aan de Spierkesweg in Sint-Oedenrode is woensdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. Het vuur woedde in twee grote stallen. In de stallen zaten negenduizend biggen en varkens. Die hebben de brand niet overleefd. De brand is rond drie uur onder controle.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Ista van Galen & Joris van Duin

Grote zwarte rookwolken waren van ver te zien, onder meer vanuit Den Bosch en Eindhoven. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd naar mensen die in de omgeving van het bedrijf wonen.

Volgens de brandweer is dit een voorzorgsmaatregel. "Woon je in het gebied waar de rookwolken naartoe trekken, hou dan ramen en deuren dicht", zegt een woordvoerder. Volgens hem zijn er nog geen aanwijzingen dat er asbest is vrijgekomen.

De brand werd kort voor halfeen gemeld. Op de eerste foto's was te zien dat de twee grootste stallen van het bedrijf helemaal in brand stonden. De brandweer heeft de twee kleinere stallen weten te redden.

Rond drie uur was de brand onder controle. Het nablussen kan volgens de Veiligheidsregio nog uren duren. De oorzaak van de brand wordt na de bluswerkzaamheden onderzocht.

Biggen
Volgens buurtbewoners worden in de stallen speenbiggen gefokt. In de afgebrande stallen kwamen 9000 dieren om. In de twee kleinere stallen die zijn gered, zitten nog 1400 varkens.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Het varkensbedrijf waar brand woedt (foto: Google Maps).
Het varkensbedrijf waar brand woedt (foto: Google Maps).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!