Xavi Simons uitgescholden voor 'homo', PSV stuurt boze brief naar KNVB

5 april 2023 om 16:09 • Aangepast 14 april 2023 om 02:03
nl
PSV heeft de KNVB een boze brief geschreven over spreekkoren dinsdag tijdens de halve finale van de KNVB-beker tegen Spakenburg. Supporters van die club zongen meerdere keren gedurende de bekerwedstrijd ‘Xavi Simons is homo’.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Directieleden van PSV kregen op de tribune ook te maken met dat soort teksten en andere verwensingen. "Wij hebben in de brief beschreven wat er is gebeurd en hoe wij daartegen aankijken", meldt een woordvoerster van de club.

PSV is vooral boos omdat Simons in februari in de uitwedstrijd bij FC Utrecht ook al voor homo werd uitgescholden.

De Eindhovense club kreeg eerder dit jaar een boete van 20.000 euro na anti-joodse spreekkoren tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. De Eindhovense club weigerde dit schikkingsvoorstel en liet de zaak voorkomen.

PSV vindt dat de KNVB met twee maten meet en niet optreedt tegen anti-homo spreekkoren en wilde daarom de boete niet betalen. Na een oordeel van de tuchtcommissie kwam de boete uit op 12.500 euro.

De leiding van PSV heeft de directie van Spakenburg dinsdag aangesproken op wat er gebeurd is. Voorzitter Marc Schoonebeek maakte zijn excuses. Hij zei dat hij de betreffende supporters op hun gedrag zal aanspreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!