Met Pasen wordt het eindelijk lente: 'Mooi weer om eropuit te gaan'

7 april 2023 om 07:00 • Aangepast 18 april 2023 om 02:04
nl
Dit paasweekend wordt het eindelijk lente. Paaspop begint vrijdag nog met een wisselvallig dagje, maar daarna krijgen we flink wat zonneschijn. “Zaterdag en zondag is het droog. Er staat weinig wind en op een beschut plekje in de zon kan je zelfs voor korte mouwen gaan”, zegt Alfred Snoek van Weerplaza.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Goede Vrijdag is het nog bewolkt. Met 11 graden en af en toe een drupje regen voelt het zeker niet als lente. “Maar de temperatuur gaat de dagen erna steeds een beetje omhoog”, vertelt Snoek.

Zaterdag en zondag wordt het 13 tot 15 graden. Zo zonnig als eerder deze week wordt het niet, maar de zon komt wel regelmatig achter de wolken vandaan. “Het blijft die dagen droog en er staat weinig wind. Alle ingrediënten om eropuit te gaan.”

"Na twee uur in de zon kan je behoorlijk rood zijn."

Op een beschut plekje in de zon kan het volgens de weerman echt warm aanvoelen. De zonkracht is die dagen 3 tot 4. Dat is niet extreem hoog, maar smeer je wel in. “We zijn nu nog weinig UV-straling gewend, dus na twee uur in de zon kan je behoorlijk rood zijn”, zegt Snoek.

Paasmaandag wordt met 16 graden de warmste paasdag. Snoek houdt nog wel een slag om de arm. “Maandag is nog een beetje onzeker. Vanaf dinsdag krijgen we wisselvallig weer en misschien eindigt tweede paasdag ook wat slechter.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!